Programma

Beau van Erven Dorens over omgaan met kritiek: 'Vroeger had ik er meer last van'

  1. Nieuwschevron right
  2. Beau van Erven Dorens over omgaan met kritiek: 'Vroeger had ik er meer last van'

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen 30 MINUTEN RAUW praat Ruud met Beau van Erven Dorens over het zijn van een kakker, RTL Boulevard en hoe Beau recent ontdekte dat hij ADHD heeft.

Beau van Erven Dorens was als kind veel te vinden op het hockeyveld, maar zit in hem een grote sporter? "Ik doe alles en dat geldt voor heel veel dingen. Ik vraag mij wel af: heb ik het ultieme talent?'. Mijn talent is denk ik praatjes maken en luisteren", legt de presentator uit. "Je kan sommige dingen goed en sommige dingen minder goed. Het ging mij altijd goed af om naar buiten te treden. Op tafel staan, springen, zingen, speechen en gek doen. Dat zat er altijd in. Televisie maken is er een element van."

Kakker?

In het gesprek noemt Beau zichzelf een kakker en dit kan Ruud niet loslaten. "Is het een geuzennaam of een excuus?", vraagt Ruud zich af. "Nee, is wel een geuzennaam. Aan het begin moest ik er een beetje omheen proberen te komen, maar op een gegeven moment dacht ik ook: 'dat slaat ook nergens op. Kijk nou even naar jezelf. Kijk naar die lak en die lok en je haar. Dat accent'. Het is er gewoon niet vanaf te krijgen, dus dan pak je het maar gewoon helemaal aan", aldus Beau.

'Ik ben ook een kameleon met heel veel gezichten'

Vanaf 2001 presenteerde Beau samen met Albert Verlinde RTL Boulevard. "Dan zit je opeens (...) van redelijk grachtengordel, (...) van het ene uiterste naar de andere kant van het spectrum", aldus Ruud. Beau schiet gelijk in de lach. "Hoe je me aankijkt! Prachtig. Alsof het een soort vuilnis is. Ik ben ook een kameleon met heel veel gezichten. Ik moet dat wel bekennen: dat was opeens een sprong in een hele andere hoek", aldus Beau. Het programma werd een groot succes, maar kon hij dit van tevoren raden? "Nee, je wordt beter omdat je heel veel fouten maakt de hele tijd. Omdat je alles verkeerd doet. Dat heb ik ook heel vaak gedaan. Daar word je beter van. Ik hoop dat er nog zoveel te leren is. En dat is ook zo. Ik zie nu ook, in mijn talkshow tijd op de late avond, elke dag pak ik weer wat op. Misschien moet ik dit minder doen. Of af en toe een punt zetten."

'Ik ben geen talkshow man'

Naast RTL Boulevard heeft Beau ook veel succes gekregen met zijn Late Night. "Ik ben echt een talkshow man. Ik ben niet die knalharde interviewer zoals Sven Kockelman, Jinek of Pauw. Maar ik vond het wel mooi om dat te leren en ik zie dat ik me daarin staande kan houden", aldus Beau. Ondanks veel succes krijgt hij ook af en toe kritiek over zich heen. "Trek jij je iets aan van wat andere mensen van jou vinden?", vraagt Ruud zich af. "Steeds minder", legt Beau uit. Vroeger had hij er meer last van. "Vroeger wel ja. Dat je dus wordt belaagd door allerlei columns en zo, over wat voor een bal je bent, ik vond dat lastig, maar tegenwoordig helemaal niet meer. Kijk, Angela de Jong neemt mij vaak op de korrel, iedereen, maar ik vind dat helemaal niet erg. Ik lees dat en laatst moest ik zelfs heel hard lachen. Het ging over RTL Exclusief, wat elke week anders is, en toen heb ik haar gewhatsappt met ‘je hebt ook eigenlijk helemaal gelijk’ en kreeg ik gewoon de slappe lach."

Vindt hij zichzelf een goede vader? En hoe ontdekte Beau dat hij ADHD heeft? Luister hieronder naar een nieuwe aflevering 30 MINUTEN RAUW.

#2 - 30 MINUTEN RAUW met Beau van Erven Dorens (S07)

Hoe te beluisteren?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform. Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

De Wild in De Middag

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie