Programma
BNNVARA

Veldhovense Marina helpt arme buren met gratis boodschappen

foto: Marina Knipa
  1. Nieuwschevron right
  2. Veldhovense Marina helpt arme buren met gratis boodschappen

Marina Knipa uit Veldhoven heeft een kast met gratis boodschappen in haar tuin geplaatst voor arme mensen in de omgeving. Bij Jan-Willem Start Op vertelt ze over haar goede initiatief.

Marina zag het idee voorbijkomen bij twee andere Veldhovenaren en besloot dit idee over te nemen. Zo heeft ze een kast in haar tuin gezet en in de verschillende Facebookgroepen van Veldhoven geadverteerd over haar idee. Mensen kunnen vrijblijvend boodschappen doneren voor in de kast. Buurtgenoten kunnen hier spullen uit pakken die ze goed kunnen gebruiken.

Geslaagd project

De mensen in Veldhoven weten inmiddels haar boodschappenkast aardig te vinden. “Er worden regelmatig spullen uitgehaald en weer bijgevuld.” De afnemers van de boodschappen blijven voor Marina meestal onbekend: “Ik denk dat er toch een bepaalde schaamte is.” Ze kijkt af en toe in de kast of er wat spullen weg zijn en ziet hierdoor dat haar projectje wel werkt.

In de kast liggen vooral houdbare- en verzorgingsproducten. Van deo en shampoo tot aan vitamines. “Ik krijg veel berichtjes van mensen van voedselbanken die klagen over dat ze weinig verzorgingsproducten hebben, dat halen ze hier dus het eerste eruit.” Marina hoopt dat haar initiatief een voorbeeld kan zijn voor vele anderen.

Benieuwd naar het hele interview? Bekijk het hieronder.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie