Programma

Andy Tielman overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Andy Tielman overleden

Afgelopen donderdag is gitarist/zanger Andy Tielman overleden, dit heeft zijn voormalige boekingskantoor vandaag bevestigd. Andy Tielman was in de jaren ’50 en ’60 populair, beter bekend als een van The Tielman Brothers.

De Tielman Brothers is een Nederlandse rockband waarvan de roots in Indonesië liggen. De vier broertjes stonden met hun zusje Jane op de Indonesische podia en vertolkten daar in de jaren ’40 volksliedjes en traditionele dansen. Eind jaren ’50 stapten ze op de boot naar Nederland omdat hun vader vond dat zijn kinderen in de lage landen een betere toekomst konden krijgen.

Doorbraak

De broers braken in Nederland snel door, ook door de stunts die ze vaak deden op het podium en de interactie met het publiek. Niet snel daarna veroverden ze ook de rest van Europa, maar ze brachten ook muziek uit in de Verenigde Staten. Hits die ze op hun naam hebben staan zijn onder andere ‘Little Lovely Lady’ en ‘Little Bird’.

In de jaren ’80 begon Andy een solocarrière, inclusief tournee door Azië en Australië. Hij bleef ook in de jaren ’90 nog optreden en nam cd’s op. In 1998 vierde hij dat hij 50 jaar in de showbusiness zat.

In 2009 moest Andy Tielman noodgedwongen zijn tournee door Nederland afzeggen in verband met maagkanker. Andy Tielman is 75 jaar geworden.

Foto: Wikimedia Commons - Karl Ran

Ster advertentie
Ster advertentie