Programma

Hannah Mae pakt TopSong met het hartverwarmende 'Back To You'

  1. Nieuwschevron right
  2. Hannah Mae pakt TopSong met het hartverwarmende 'Back To You'

De jonge singer-songwriter Hannah Mae mag zich nu ook Topsong-houder noemen dankzij haar 'Back To You'!

In 2019 is 'Back To You' volop te horen in een PLUS-reclame, maar ook op de radio is haar nummer niet onopgemerkt gebleven. Komende week hoor je 'Back To You' extra vaak op NPO Radio 2, want het nummer is TopSong!

Bart belde Hannah Mae vanochtend om haar het nieuws te vertellen, maar de zangeres kon niet opnemen omdat zij op school zat. Toen ze terugbelde was ze erg verrast: "Oh super tof! Echt heel nice." Lang kon de Drenthe zangeres helaas niet aan de lijn blijven: "Ik heb nu taal."

Onder de vleugels van Ilse DeLange

Hannah Mae is nog hartstikke jong, maar ontwikkelt zich de laatste jaren flink onder de vleugels van haar coach Ilse DeLange. De singer-songwriter vertelde hierover toen ze op bezoek was bij Rob Stenders: "Ilse kwam bij mij via Daniël Lohues, die had mijn liedjes gehoord. Hij werd enthousiast en stuurde ze door naar Ilse, en die werd ook enthousiast."

Reclame

Het grote publiek bereikte ze echter via een supermarktreclame op televisie, al had Ilse DeLange hier ook wat mee te maken: "Ilse kende wat mensen die daar mee bezig waren. Toen via-via ben ik er een beetje aan gelinkt. Zo van: 'Is Hannahs stem hier eigenlijk niet mooi voor?' Een van de schrijvers kende mij ook al via Ilse en die dacht: 'Laten we het maar proberen!'"

Artiestennaam

De jonge zangeres probeert ook al verder vooruit te kijken in haar carrière. Zo heeft zij ook een artiestennaam die eventueel wat makkelijker uit te spreken is in het buitenland. "Het Hannah deel is wel mijn echte naam, maar het Mae gedeelte heb ik er bij bedacht", vertelt de zangeres wiens echte naam Hannah Schoonbeek is. "Dat vond ik niet echt een goede artiestennaam." Of de liedjesschrijfster internationaal door zal breken zal de tijd leren, maar de eerste stap in Nederland is in ieder geval gezet.

Wil jij 'Back To You' van Hannah Mae live bij Rob Stenders terugluisteren? Dat kan hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie