Programma

Alain Clark schrijft nummer voor mensen in de zorg

  1. Nieuwschevron right
  2. Alain Clark schrijft nummer voor mensen in de zorg

Bart belde vanochtend met Alain Clark en bedacht spontaan dat het misschien leuk zou zijn om een nummer te maken voor mensen in de zorg. Want ook muziek kan een hart onder de riem steken.

In verband met het Coronavirus moeten heel veel mensen thuis werken. Dit geldt niet voor bijvoorbeeld mensen in de zorg, het transport of in de veiligheid. Om deze groepen extra te ondersteunen in deze moeilijke tijden bedacht Bart een uitdaging. Zal het lukken om binnen het span van het programma een nieuw geschreven nummer te maken? Hij belde met Alain Clark:

De uitdaging

"Houd jij van impulsieve ideeën?" vraagt Bart aan Alain. "Kan jij binnen een kleine drie uur een liedje schrijven over mensen in de zorg?" Alain: "Vandaag? Dit wordt een record Bart, maar ik ga de uitdaging graag aan."

Bart daagt Alain Clark uit: binnen 3 uur een track voor mensen in de zorg

Het resultaat

Het was even aanpoten, maar het is hem gewoon gelukt. "Drie uur lijkt misschien lang, maar dat is het dus écht niet", zegt Alain Clark. Luister hieronder naar het resultaat van dit bijzondere idee. En vergeet hem natuurlijk niet te delen met iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Uitdaging gelukt! Alain Clark schrijft een prachtige ode aan mensen in de zorg

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alain's Safe Space

Naast dit prachtige nummer organiseert Alain ook zijn eigen Alain's Safe Space. Dit zijn livestreamconcerten die je terug kan vinden op zijn Instagram. Check hieronder een van de optredens, dit keer met Maan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag!

Je hoort Bart Arens iedere werkdag tussen 09:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2 met Aan De Slag!

Foto omslag: Huub Verwey

Ster advertentie
Ster advertentie