Programma

Comeback Adele bij Oscars

  1. Nieuwschevron right
  2. Comeback Adele bij Oscars

De geruchten gaan dat Adele voor het eerst na haar zwangerschap weer zal optreden tijdens de uitreiking van de Oscars op 24 februari aanstaande.

James Bond eerbetoon

De Oscars worden uitgereikt op 24 februari in Los Angeles. Tijdens deze 85ste editie van de Academy Awards zal James Bond speciale aandacht krijgen vanwege het 50-jaar jubileum van de geheime agent. Vermoedelijk zal Adele het podium gaan betreden met haar Bondnummer ‘Skyfall’.

Adele genomineerd?

Adele is volgens ieders verwachting met ‘Skyfall’ genomineerd voor beste filmmuziek. Echter stelt het reglement van de Oscars dat de muziek en tekst origineel werk is en specifiek voor de betreffende film is geschreven. ‘Skyfall’ bevat een sample van de eerste Bond titelsong ‘Dr. No’ en zou strikt genomen daardoor niet genomineerd kunnen worden.

Bondnummers bij de Oscars

Als 'Skyfall' niet genomineerd wordt voor de beste filmmuziek zal het in ieder geval in goed gezelschap behoren van Bondmuziek. Ook 'Goldfinger' (1964) en 'Diamonds are Forever' (1972) van Shirley Bassey waren niet genomineerd. Tina Turner haar 'Goldeney' (1995) en Madonna haar 'Die Another Day' (2002) ook niet.

De enige Bondnummers die wel een Best Song nominatie kregen bij de Oscars zijn ‘Live And Let Die’ (1973) van Paul McCartney, Carly Simon met ‘Nobody Does It Better’ (1979) en Sheena Eastons ‘For Your Eyes Only’.

De genomineerden in alle categorieën voor de Oscars van dit jaar worden 10 januari aanstaande bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie