Programma

Lucas Hamming pakt met nieuwe single 'Falling' eerste TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Lucas Hamming pakt met nieuwe single 'Falling' eerste TopSong

Vorige week primeurde Lucas Hamming zijn nieuwe single 'Falling' in Jan-Willem Start Op, maar inmiddels mogen we het nummer ook TopSong noemen!

"Is dit Jack The Ripper of zo", grapt Lucas Hamming terwijl hij de telefoon opneemt. Bart Arens belt de muzikant in Aan De Slag! op om hem te feliciteren met de nieuwe TopSong. Een totale verrassing voor de muzikant: "Wow te gek man. Je zou mij moeten zien. Ik heb een smile van oor tot oor", aldus Hamming. "Ik ben heel trots. Mijn hart klopt in mijn keel man."

Lucas Hammings hart klopt in zijn keel: ‘Falling’ is NPO Radio 2 TopSong

Lucas nam afgelopen tijd even een uitstapje van zijn Rock-'n-roll carrière. Zo deed hij mee aan het tv-programma Maestro, en kwam hij hier ook nog eens als beste dirigent uit de bus. Daarnaast speelde hij Judas in The Passion. "Ik ben altijd wel zanger gebleven. Dat is het mooie van die projecten, dat ze allemaal muzikaal zijn", legt Lucas eerder uit bij Jan-Willem Start Op!. "Maar nu leggen we de focus weer op muziek."

Werken in een boomhut

Om die focus terug te krijgen kneep Lucas nog voor de coronacrisis uitbrak ertussenuit. Naar Bali, waar hij in een boomhut werkte aan zijn nieuwe plaat. Eén van de liedjes die schreef was 'Falling'. Met de single wil hij een verschuiving maken van indiepop naar melodieuze poprock.

Luister hieronder naar 'Falling' live in Jan-Willem Start Op!:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO RADIO 2 TOPSONG

Elke week roepen we één track uit tot TopSong. Abonneer je nu ook op onze Spotify-playlist waar je alle NPO Radio 2 TopSongs op een rijtje vindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie