Programma

Frank knuffelt Rick Astley

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank knuffelt Rick Astley

Hoog bezoek in de studio van NPO Radio 2, want niemand minder dan jaren 80-icoon Rick Astley was te gast bij Ekdom In De Ochtend.

Doe-het-zelver

Onze eigen Frank van 't Hof, de zelfbenoemde grootste Nederlandse fan van Rick Astley, had de eer om zijn held aan de tand te voelen. Frank is erg te spreken over het nieuwe Rick Astley-album 50, dat volgende maand verschijnt. "Ik heb zelf alle instrumenten bespeeld", zegt de roodharige zanger over zijn nieuwe plaat. "Ik zie mezelf niet als een groot muzikant, maar met de huidige techniek kun je veel zelf doen. Dat kost ook een stuk minder."

Quote

Ik heb alle instrumenten zelf bespeeld.


​Volgens Astley heeft zijn nieuwe plaat, waarvan de single 'Keep Singing' vaak wordt gedraaid op NPO Radio 2, veel gospelinvloeden meegekregen. "Dat komt vooral door de achtergrondkoortjes, daardoor krijgt het die gospelvibe. Mijn moeder denkt dat het komt doordat ik in mijn thuisstudio uitkijk op een kerk. Ik ben niet religieus geworden, nooit geweest. Ik geloof niet in God. Mijn religie is het vertrouwen in mensen."

Quote

Mijn religie is het vertrouwen in mensen.


​Frank wil weten waarom we zolang moesten wachten op een nieuw album van de man die grote hits scoorde met 'Never Gonna Give You Up' en 'Whenever You Need Somebody'. "Tien jaar geleden ben ik weer begonnen met optreden en ik heb nu meer optredens dan toen ik beroemd was", kijkt Astley terug. "Mensen bleven maar vragen wanneer ik met iets nieuws kwam. Als maar genoeg mensen dat blijven zeggen, denk je dat mensen weer iets van je willen horen."

Quote

De rickroll heeft mij goedgedaan.


​De grote vraag is natuurlijk of Rick Astley zelf wel eens gerickrolld is. "De eerste keer dat het gebeurde was toen ik een mail kreeg van een vriend uit L.A., waarop ik een onbeleefde mail terugstuurde", weet hij nog. "Ik begreep er niks van, ik dacht dat hij me in de maling nam." Inmiddels heeft Astley de rickroll omarmd. "Het heeft mij goedgedaan en vooral dat nummer, 'Never Gonna Give You Up'. Bijna iedereen kent daardoor dat liedje, of je het wil of niet."

Knuffel

Na afloop van de uitzending met Rick Astley als gast, waarin de zanger in duet ging met Funky Frank, volgt er nog een mooi momentje. Als teken van waardering, geeft Astley Frank een innige knuffel. Van held tot fan, van zanger tot dj, van man tot man. Je hoort ze denken: "You wouldn't get this from any other guy."

Ster advertentie
Ster advertentie