Programma

In Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis in zestig jaar popmuziek

  1. Nieuwschevron right
  2. In Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis in zestig jaar popmuziek

In het nieuwe muziekprogramma Blokhuis Extra op NPO 2 extra duikt Leo Blokhuis in om en nabij zestig jaar popmuziek.

Dat doet hij telkens aan de hand van een thema: denk aan een artiest en een specifiek deel van zijn of haar oeuvre, een popjaar, een subgenre, een festival of, zoals in de eerste aflevering van deze week, een jubilerend label. Het programma is een voorzetting van NPO Radio 2 presenteert…

Greatest hits van Excelsior Recordings

In de eerste aflevering van Blokhuis Extra zet Leo de greatest hits op een rij van de illustere Nederlandse platenmaatschappij Excelsior Recordings. Van Johan, Tim Knol en De Staat tot en met Michelle David, Triggerfinger en Danny Vera. In 2021 bestaat het label vijfentwintig jaar en is ooit opgericht om de nieuwe plaat van het labelloze Daryll-Ann uit te kunnen brengen. Hoe dat precies zit, vertelt Leo in Blokhuis Extra: 25 jaar Excelsior.

Nederdisco

Later deze maand zal hij stilstaan bij het fenomeen Nederdisco. Leo Blokhuis zet in deze aflevering, uitgezonden op 16 maart, de fijnste disco- en funkplaten uit Nederland uit de jaren zeventig en tachtig op een rij. Ons land was er niet meteen als de kippen bij als het om disco ging, maar vanaf de hit Who’s That Lady With My Man van Patricia Paay uit 1977 is de Nederdisco een feit. Je mag je vast verheugen op The Surfers, Time Bandits, Mai Tai en – natuurlijk – Spargo en hun discoklapper You And Me. En van die laatstgenoemde track zie je een weinig vertoonde live-versie uit 1980.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blokhuis Extra

De eerste aflevering van Blokhuis Extra is te zien op NPO 2 extra op dinsdag 2 maart om 22:55 uur en is daarna terug te kijken via NPO Start.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie