Programma

Wat je nog niet eerder zag bij The Untold Stories

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat je nog niet eerder zag bij The Untold Stories

De Top 2000 A Gogo gooit zijn archieven open, want er blijft altijd veel materiaal over dat de uitzending net niet haalt. Dit jaar komen onder andere R.E.M, Norah Jones en Mick Jagger voorbij! Leo Blokhuis neemt je mee door deze muzikale schat aan niet eerder vertoond materiaal.

Robbie Robertson (The Band), R.E.M., Jerry Dammers, Sheila E. en meer!

Een terugblik naar het legendarische afscheidsconcert The Last Waltz met Robbie Robertson, kletsen met R.E.M. over de invloed van politiek op muziek en een rondleiding door het huis van songwriter Jim Peterik oprichter en gitarist van Survival. Percussioniste en zangeres Sheila E. blikt terug op de ontmoeting en samenwerkingen met Prince en hoor je een akoestische versie van The Worker met Fischer-z

Donderdag 30 November om 22.55 op NPO 3

Beluister hier hoe Leo Blokhuis uitkijkt naar deze uitzending:

Leo Blokhuis over The Untold Stories

Gino Vannelli, Mike Barson (Madness), Michael Sembello, Sparks en meer!

Hoe Madness uitgroeide tot band? Toetsenist Mike Barson neemt je mee naar zijn ouderlijk huis en legt het uit. Verder vertelt Michael Sembello hoe hij in de band van Stevie Wonder komt en word je meegenomen in de eigenzinnige carrière van de band Sparks!

Donderdag 7 december om 22.55 op NPO 3

Mick Jagger, Norah Jones, Madonna, John Sebastian en meer!

Mick Jagger werkt samen met David Bowie en Peter Tosh. Hij vertelt je er graag over in deze derde aflevering van The Untold Stories. We horen Norah Jones over het ontstaan van haar hit ‘Don’t know why’. Verder vertelt producer Patrick Leonard een ongelooflijk verhaal over hoe het nummer 'Live To Tell' bij Madonna terechtkomt en hoor je hoe 'Take Me Home, Country Roads' van John Denver het officiële staatslied van West Virgina werd.

Donderdag 14 december om 22.55 op NPO 3

Fatboy Slim, Jean-Michel Jarre, Thomas Dolby, Bruce Hornsby en meer!

In deze laatste aflevering komt er van alles voorbij over elektronische muziek. Denk aan Fatboy Slim, die uitlegt hoe 'The Rockafeller Skank' is opgebouwd en Jean-Michel Jarre die vertelt over het belang van instrumentale elektronische muziek. Verder vertelt Bruce Hornsby hoe 'The Way It Is' een tweede leven als sample ging leiden in de hiphop.

Donderdag 21 december om 22.55 uur op NPO 3

Ster advertentie
Ster advertentie