Programma

Zo klinkt de tune van The A-Team met songtekst

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo klinkt de tune van The A-Team met songtekst

Op 23 januari 1983 wordt de eerste aflevering van The A-Team in Amerika uitgezonden. Bijna net zo bekend als de serie is de tv-tune.

We hebben het hier natuurlijk niet over 'The A Team' van Ed Sheeran, maar over de titelmuziek voor de populaire tv-serie The A-Team.

In 1972...

De muziek wordt gecomponeerd door Mike Post en Pete Carpenter. Het duo is verantwoordelijk voor meer muziek voor series in de jaren zeventig en tachtig. Voor de eerste vier seizoenen wordt dezelfde muziek gebruikt en zorgt John Ashley, één van de producenten, voor de voice-over. De introtekst gaat als volgt:

"In 1972, a crack commando unit was sent to prison by a military court for a crime they didn't commit. These men promptly escaped from a maximum security stockade to the Los Angeles underground. Today, still wanted by the government they survive as soldiers of fortune. If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them....maybe you can hire The A-Team."

Ratelend geluid

Tijdens seizoen vijf wordt het intro gewijzigd. De muziek begint met drums en een ratelend geluid van een machinegeweer. Vervolgens is er een variatie te horen van de bekende muziek. Ook de introtekst komt te vervallen. De creatie van Mike Post en Pete Carpenter blijft niet alleen te horen in The A-Team, maar is later ook te horen in films als Not Another Teen Movie (2001), Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd (2003), Napoleon Dynamite (2004) en Miracle (2004).

Luister hieronder naar de tv-tune:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Franse tekst

Een aantal fanatieke fans op het The A-Team Forum weten een versie te ontrafelen die ook een songtekst bevat. Volgens de fan schuilt het geheim in de Franse versie van het legendarische themalied 'L'agence tous risques'. Hieronder een gedeelte van de tekst in het Nederlands:

"The All Risks Agency, het is echt de laatste kans op het laatste moment. De slechte trucs van de misdadigers, het bureau zal hun geld betalen. Als het onrecht op je wacht, zal het All Risk Agency daarop wachten om de hoek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie