Programma

Popgroep Friday scoort TopSong met debuutsingle '21'

  1. Nieuwschevron right
  2. Popgroep Friday scoort TopSong met debuutsingle '21'

Op 6 maart brachten de beste vrienden Koen en Quinten van popgroep Friday hun allereerste single uit. De feelgood popsong '21' mag zich gelijk kronen tot TopSong van deze week!

'Thank God It's Friday' is het motto van Koen Brouwer en Quinten Huigen van de band Friday. Zoals ze zelf zeggen: "Vrijdag is ook gewoon de beste dag van de week toch?" Een paar weken terug belde Daniël tijdens het Muziekcafé met de mannen over het ontstaan van de band. Jaren geleden begonnen de twee met muziek maken in een wegrestaurant aan de A2. Dat groeide uit tot een bedrijfje, maar ook de muziekdroom bleef. "De laatste jaren hebben we ons vooral kunnen focussen op muziek en dat is te gek", vertellen ze. Daar groeide uiteindelijk de band Friday uit.

Spring een gat in de lucht!

"Nee dat meen je niet? Oh wat vet", aldus de mannen wanneer ze van Bart horen dat ze de TopSong te pakken hebben. "Ik spring gewoon een gat in de lucht!" Friday is ook te horen tijdens NPO Radio 2 Koningsdagfestival. "We gaan dit nummer extra hard spelen vanmiddag", aldus Quinten Huigen.

Bekijk het interview hieronder terug:

'21'

Voor de productie van het nummer trok het duo de stoute schoenen aan. Ze benaderden voor het mixen niemand minder dan de Britse audio engineer Cenzo Townshend die onder andere werkte voor U2 en Kings of Leon. Dat resulteerde in een lekkere, upbeat popsong. De debuutsingle '21' is deze week TopSong en hoor je daarom extra vaak op NPO Radio 2.

Rabbering Laat

In maart kwamen Friday langs bij Paul Rabbering. Ze speelden '21' voor de allereerste keer live. Normaal zouden ze dat met hun zeskoppige band hebben gedaan, maar speciaal voor Rabbering Laat staken ze het nummer in een akoestisch jasje.

Bekijk de akoestische live-uitvoering van '21' hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

DE GROTE BONANZA

NPO Radio 2 staat van maandag 20 t/m maandag 27 april in het teken van De Grote Bonanza! Vraag acht dagen lang nummers aan voor jezelf of voor iemand anders. Wat wil jij horen? Laat het ons weten via de NPO Radio 2 app. Jij vraagt. Wij draaien.

Foto omslag: schermafbeelding

Ster advertentie
Ster advertentie