Programma

Ozzy Osbourne zegt tour af wegens medische problemen

  1. Nieuwschevron right
  2. Ozzy Osbourne zegt tour af wegens medische problemen

Ozzy Osbourne heeft het Noord-Amerikaanse deel van zijn concertreeks No More Tours 2 geannuleerd. De 71-jarige zanger heeft tijd nodig om te herstellen van verschillende medische problemen.

Het zit Ozzy Osbourne de laatste jaren bepaald niet mee. De zanger kreeg te maken met verschillende medische tegenslagen. Zo moest hij zijn geplande tour al eerder uitstellen vanwege nekklachten, had hij een luchtweginfectie en raakte het Black Sabbath-icoon daarna gewond toen hij viel tijdens een nachtelijke wandeling naar het toilet. Alsof het allemaal nog niet vervelend genoeg is werd eerder dit jaar ook bekend dat de zanger lijdt aan de ziekte van Parkinson.

Voorlopig No More Tours

Osbourne zegt in een bericht op zijn website dat hij dankbaar is voor het geduld dat fans met hem hebben. De Brit gaat zich in Zwitserland laten behandelen. "Helaas kan ik pas vanaf april terecht en zal de behandeling zes tot acht weken duren", aldus de zanger. Ozzy verwacht dus niet op tijd hersteld te zijn en wil voorkomen dat fans, die hun plannen al meerdere malen gewijzigd zagen worden, straks voor de zoveelste keer te maken krijgen met uitgestelde shows. "Ik wil niet aan een tour beginnen en de shows dan op het laatste moment alsnog afzeggen. Dat is niet eerlijk tegenover de fans", schrijft hij in zijn verklaring.

Het is niet bekend of het cancellen van het Amerikaanse deel van de No More Tours 2-reeks ook gevolgen heeft voor het Europese deel van de tour. De eerste show van die reeks staat gepland voor 23 oktober in het Engelse Newcastle. Voorlopig staan deze concerten nog gewoon op de planning.

Ordinary Man

De tegenvaller komt voor Ozzy op een extra ongelukkig moment. De zanger zit namelijk midden in de promotionele activiteiten voor zijn album Ordinary Man, dat vrijdag 21 februari uitkomt. Onder meer Elton John, Post Malone, leden van Guns N’ Roses, Rage Against the Machine, en Red Hot Chili Peppers werkten mee aan de plaat.

Het album wordt op ludieke wijze gepromoot. Op donderdag kunnen fans de plaat namelijk al horen in verschillende tattooshops over de hele wereld, terwijl er een speciale Ozzy-tattoo bij ze wordt gezet.

Ozzy Osbourne in de Top 2000

Ozzy Osbourne stond in 2019 in de Top 2000 met 'No More Tears'. De track hield plek 901 bezet. Hoe het nummer het de afgelopen jaren deed in de lijst? Bekijk het op onze speciale statistieken-pagina.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie