Programma
KRO-NCRV

Este Haim is de koningin van de gekke gezichten

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Este Haim is de koningin van de gekke gezichten

Ze is bekend samen met haar zussen van de band Haim, maar solo kan deze queen er ook wat van op de basgitaar. Het werd daarom hoog tijd om Este Haim te eren in De Gouden Snaar bij Het Oor Wil Ook Wat.

Este Haim is geboren op 14 maart 1986 in California. Zij heeft twee andere zussen, Alana en Danielle Haim, waar zij de oudste van is. Este groeit op met een muzikaal gezin. Haar vader, Mordechai “Moti” Haim, was zelf bekend om zijn drum, dus wilde hij ook dat zijn kinderen kennis maakte met de wondere wereld van muziek. Alle drie de zussen krijgen instrumenten op jonge leeftijd. Uiteindelijk vormde het gezin een familieband dat covers van liedjes speelde voor liefdadigheid evenementen en kinderziekenhuizen.

Toen Este ongeveer zeven jaar was, konden alle zussen gitaar spelen en drummen. Maar dan laat de vader haar kennis maken met de basgitaar. De basgitaar riep meteen haar naam en ze begon met het bespelen van de bas. De sound van de basgitaar lag haar heel goed en ze wilde steeds meer leren. Ze leerde eigenlijk van andere artiesten om haar heen die bas speelde. Het plezier van het spelen op een basgister spatte van de andere artiesten af en dat principe heeft ze meegenomen in haar spel.

In 2006 vormde de drie zussen eindelijk een eigen band die ze Haim noemde. In 2007 kwam hun eerste EP Falling uit en sindsdien hebben ze drie albums uitgebracht, Days are Gone, Something to Tell You en Women in Music Pt. III.

Light, camera, music!

Maar niet alleen in de band Haim kan je de sounds van Este vinden. Sinds 2021 compenseert en schrijft ze nummers voor films en televisie. Je zou haar muziek kunnen vinden in de Netflix miniserie Maid en ze hielp als muziekconsultant voor seizoen twee van de HBO serie The White Lotus.

The queen of Bassface

Este staat bekend om het gevoel van haar spel goed te weergeven, misschien zelf een beetje te letterlijk. Want ze trekt af en toe gekke bekken tijdens het spelen van haar bas. Ze zit dan helemaal in het moment en laat haar sounds helemaal door haar lichaam, en vooral gezicht, razen. “That’s how I express myself, and I love it!”

De band Haim speelt tot aan de dag van vandaag nog steeds hun heerlijke liedjes. Daarom verwelkomen we Este Haim in de mooiste baslijst van Nederland, De Gouden Snaar.

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie