Programma

Ruud maakt speciale reeks van 30 MINUTEN RAUW in KWF-thema

  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud maakt speciale reeks van 30 MINUTEN RAUW in KWF-thema

Speciaal voor de KWF Collecteweek doopt Ruud de Wild 30 MINUTEN RAUW voor één week om tot 30 MINUTEN ROUW. In deze speciale reeks gaat Ruud het gesprek aan met BN'ers die een dierbare zijn verloren aan kanker.

NPO Radio 2 steunt ook dit jaar de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september maken onze dj's 100 uur radio voor KWF vanuit de NPO Radio 2 Collecte Drive-in. Alle informatie over deze week lees je hier of in de veelgestelde vragen.

'30 MINUTEN ROUW'

Van maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september komt er dagelijks een aflevering van Ruud de Wilds speciale '30 MINUTEN ROUW' online. Tijdens deze 30 minuten durende podcast praat Ruud met zijn gast over het afscheid moeten nemen van een dierbare, het rouwproces, de omgang met deze ziekte en het belang van het KWF. Ruud: "Alle gesprekken die ik voor 30 MINUTEN ROUW heb mogen voeren, hebben mij stuk voor stuk geraakt. Het is erg bijzonder hoe dichtbij ik mocht komen, want het blijft toch een kwetsbaar en intiem onderwerp. Dat ik hiermee een steentje mag bijdragen aan de KWF Collecteweek vind ik een ongelofelijke eer.

In deze speciale reeks voert Ruud een openhartig gesprek met Simon Keizer, Femke van der Laan, Wouter van der Goes en Roelof Hemmen. Zij hebben allemaal een naaste verloren door de diagnose kanker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe te beluisteren?

De speciale reeks 30 MINUTEN ROUW, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 2, is vanaf maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september te beluisteren via de feed van 30 MINUTEN RAUW in Apple Podcast/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 1 app.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie