Programma

Gideon Karting organiseerde twintig jaar lang de grootste concerten van Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Gideon Karting organiseerde twintig jaar lang de grootste concerten van Nederland

Annemieke praat tijdens de lunch met de Prominent Gideon Karting, schrijver en voormalig concertorganisator van Mojo Concerts.

Hij is al meer dan twintig jaar een vaste waarde in de muziekindustrie, Gideon Karting. Zo begon hij als plakker van concertposters en groeide uiteindelijk door tot een van de beste concertorganisatoren van Nederland. In al die jaren heeft hij, namens Mojo, gewerkt met de grootste namen van de muziekindustrie. Onder anderen artiesten als Adele, Lady Gaga, Bruno Mars en Arctic Monkeys staan op zijn lijstje, maar ook bemoeide hij zich met de line-up van Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop.

Werk Nooit Met Je Idolen

Vorige week bracht Gideon zijn boek uit, Werk Nooit Met Je Idolen. Waarom deze bijzondere titel, gezien zijn cv? Hij geeft met het boek een inkijkje over hoe de muziekindustrie werkt en kleurt dat in met anekdotes. Gideon vertelt aan Annemieke dat je voorzichtig moet zijn met je idolen leren kennen. Het kan zijn dat je een geromantiseerd beeld hebt van een artiest en die bubbel kan dan weer makkelijk doorgeprikt worden door een slechte ontmoeting. Maar het gaat natuurlijk niet altijd mis. Zo vertelt Gideon ook dat hij eens een hele grote artiest ontmoette met wie het nog steeds goed klikt wanneer ze elkaar tegenkomen.

Beluister het hele gesprek hieronder:

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch met Annemieke Schollaardt iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.

Omslagfoto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie