Programma
BNNVARA

Lammert de Bruin verzamelt bijzondere memorabilia van Elvis Presley

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lammert de Bruin verzamelt bijzondere memorabilia van Elvis Presley

Journalist Lammert de Bruin heeft thuis een bijzondere verzameling spullen van Elvis Presley. Afgelopen maand lanceerde hij een podcastserie waarin hij onder meer praat over zijn collectie. Frank en Jeroen belden hem op.

In de podcast Het Geheim van Colonel Parker duiken Lammert en zijn collega Babs Assink in de achtergrond van Tom Parker. Hij was jarenlang manager van The King of Rock and Roll en is van oorsprong Nederlands, iets wat veel mensen niet weten. "En we weten nog veel minder over wie hij was, waar hij vandaan kwam en wat hij allemaal deed", vertelt Lammert. "Daar wilden wij induiken."

Haarspeld van Elvis

Ook praat Lammert over zijn bijzondere Elvis-collectie. "Ik vind het leuk om dingen hebben, omdat het toch een stukje geschiedenis is", licht hij toe. Zo bezit Lammert bijvoorbeeld een haarspeld van Elvis en een stuk hek van Graceland. "Soms kom je dingen tegen op een veiling of op eBay en dan denk je: jeetje dit is zo dichtbij Elvis, dit moet ik hebben. En dan heb ik het voor ik het weet al gekocht."

Investering

Al die memorabilia hebben natuurlijk wel een prijskaartje. Zo betaalde Lammert duizend dollar voor de bijbel waaruit Elvis heeft gelezen. Maar behalve dat het leuk is om te hebben, ziet Lammert het ook als een investering. "Mocht het ooit heel slecht met me gaan, dan kan ik al die dingen weer verkopen met winst", vertelt de podcastmaker. "Ik kan het op de bank zetten, maar dan krijg je geen rente."

Lammert de Bruin verzamelt bijzondere memorabilia van Elvis Presley

Beluister hier de podcast:

#1 - Geverfde kanaries - Het Geheim van Colonel Parker

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie