Programma

Handschoen King Of Pop

  1. Nieuwschevron right
  2. Handschoen King Of Pop

Sommige items of kledingstukken van artiesten staan synoniem met de dragers ervan. Welke meer dan de diamanten handschoen van Michael Jackson?

Nu had Michael Jackson wel meerdere bekende kledingstukken in zijn kast hangen, maar niet een was zo kenmerkend als de met imitatiediamanten beklede wittegolf handschoen die hij droeg tijdens de televisiespecial om het 25e jubileum van Motown Records te vieren. Daar deed hij ook voor het eerst de Moonwalk.

Ontwerper Bill Whitten was verantwoordelijk voor de kledingstukken die Jackson in de jaren 70 en 80 droeg. In zijn autobiografie Moonwalk uit 1988 schreef de zanger dat hij al lang voor het album Thriller uitkwam één enkele handschoen droeg tijdens optredens, maar pas in 1983 wist de handschoen de aandacht van het publiek te vangen.

Michael Jackson met handschoen 9.jpg

De handschoen die Jackson tijdens de introductie van de Moonwalk in 1983 droeg was echter een prototype. Pas de avond van tevoren had hij bedacht dat hij een glimmende handschoen aan zijn linkerhand wilde. Omdat de handschoen snel vervaardigd moest worden, zaten er imitatiediamanten (rijnstenen) op en ook nog alleen aan de buitenkant. Later werd de handschoen geperfectioneerd met echte diamanten.

Michael Jackson met handschoen 4.jpg

Later in zijn carrière droeg Jackson soortgelijke handschoenen vaak aan zijn rechterhand. Het gerucht ging dat de zanger de handschoen uit 1983 aan zijn linkerhand droeg om te verhullen dat hij leed aan de huidziekte vitiligo. Hierbij verliest de huid zijn pigment en dit zou vaak beginnen bij de linkerhand.

Michael Jackson met handschoen 8.jpg

De handschoen die Jackson in 1983 droeg, was lange tijd in handen van Walter 'Clyde' Orange, een lid van de discogroep Commodores. Hij liet het item kort na het overlijden van de popster veilen. Het kledingstuk wisselde voor circa 375.500 euro van eigenaar en bevindt zich nu in een hotel in Macau.

Michael Jackson met handschoen 2.jpg

Ster advertentie
Ster advertentie