Programma

Stem met een glimlach

  1. Nieuwschevron right
  2. Stem met een glimlach

Het is niet een en al kommer en kwel in de Top 2000! Deze optimistische liedjes maken de lijst een blije boel.

Overwinnen

Een kapotte relatie, professionele strijd of simpelweg verdriet: Een van de dingen die je gelukkig kan maken is over een tegenslag heenkomen. Strijdvaardigheid kom je ook tegen in de Top 2000 keuzelijst.

Zo wordt Gloria Gaynor's 'I Will Survive' geschreven door Dino Fekaris die het lied neerpent nadat hij wordt ontslagen bij Motown Records. Gloria Gaynor omarmt 't nummer als een ware break up song. Inmiddels is het lied ook een gay anthem voor de LBGT gemeenschap.

John Mayer's (liefdes)leven is de afgelopen jaren breed uitgesmeerd in de media, hetgeen hem niet echt bevalt. Openhartig blijft hij gelukkig wel, zo ook in 'Shadow Days', waarin hij afrekent met deze roerige periode.

Jij bent geweldig

Of je als India.Arie tegen stereotypes, of zoals Ben Howard tegen je eigen twijfels op moet boksen, zelfvertrouwen is bepalend.

De titel verklapt het al: Mika neemt het op voor de grotere dames in 'Big Girl'. De in het lied genoemde 'Butterfly Lounge' is een bestaand inititatief. Mika ontdekt deze damesclub in een documentaire op televisie en werd meteen geroerd tot het schrijven van deze ode aan vollere vrouwen.

Christina Aguilera scoorde een grote hit met 'Beautiful'. Het lied is geschreven door Linda Perry, voormalig zangeres van de 4 Non Blondes. Naar verluidt gelooft Perry aanvankelijk niet echt in de vocale gevoeligheid van Christina, maar wannweer ze het lied bij haar in de studio in tranen opneemt verdwijnt de twijfel. Die eerste take is degene die je op de single hoort.

Schud het van je af

Dan zijn er nog de liedjes waarmee je gewoon die zorgen lekker van je af danst. Denk aan 'Walking On Sunshine' of 'Don't Stop Me Now'!

Fluiten mag ook, met Bobby McFerrin bijvoorbeeld. Zijn 'Don't Worry Be Happy' is in 1989 de eerste a capella plaat die de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijst bereikt. In de videoclip zijn naast McFerrin ook de acteurs Bill Irwin en Robin Williams te zien.

Pharrell Williams' 'Happy' was bedoeld voor Cee-Lo Green. Hij bedankt voor de eer, dus pakt Pharell zelf maar de microfoon. Het lied blijkt even onweerstaanbaar als de bijbehorende film Despicable Me 2.

Ster advertentie
Ster advertentie