Programma

John & Paul: het verhaal

  1. Nieuwschevron right
  2. John & Paul: het verhaal

Op 6 juli 1957 ziet Paul McCartney John Lennon met de Quarrymen in Liverpool. Ze maken even een praatje...

Het begint met een praatje, eindigt met een bootleg en heeft heel veel Beatles in het midden. Beluister de muzikale samenwerking tussen John Lennon & Paul McCartney in vogelvlucht:

Ontmoeting

Bij hun eerste ontmoeting in de tuin van de st. Peter kerk in Liverpool zijn de 2 nog kinderen: pas 15 en 16 jaar oud. Voor de film Nowhere Boy werd de ontmoeting verfilmd.

Beatlemania

In 1962 hebben John & Paul George Harrison & Ringo Starr om zich heen, en de reis naar wereldroem begint! Avonturen in Europa, de Verenigde Staten, meditatie in India, nieuwe liefdes en het verlies van manager Brian Epstein vergezellen opnames van klassiekers als 'I Want To Hold Your Hand', 'All You Need Is Love' en 'I Am The Walrus'. Lennon & McCartney zijn het muzikale hart van de groep, met de meeste schrijfcredits op hun naam als team.

How Do You Sleep?

1970, 13 jaar na het eerste gesprek tussen Paul & John: The Beatles stoppen er mee. Het album Abbey Road wordt afgemaakt, een concert op het Apple gebouw is hun laatste live optreden. Ook Paul McCartney & John Lennon gaan uiteindelijk hun eigen weg. Maar niet zonder de frustratie nog even te ventileren, zoals door John Lennon in 'How Do You Sleep?' (van Imagine uit 1971) & door Paul McCartney in 'Too Many People' (van Ram uit 1971).

A Toot And A Snore

Toch werken McCartney & Lennon nog even samen, en wel tijdens 1 productief weekendje in 1974 voor de unieke jam & bootleg A Toot And A Snore, waar de inmiddels even wereldberoemde Stevie Wonder & Harry Nilsson ook op te horen zijn.

Vervolgens wordt het weer stil tussen de twee... in ieder geval voor de schermen. De hoop op een reunie wordt op brute wijze gesmoord met de dood van John Lennon in 1980, 23 jaar na hun eerste ontmoeting. We zullen nooit weten of een nieuwe samenwerking nog had kunnen plaatsvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie