Programma

NPO Radio 2 presenteert... The Joshua Tree

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 presenteert... The Joshua Tree

Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 Presenteert… de mooiste concerten en documentaires. Deze week is U2 aan de beurt!

Dertig jaar oud

Dertig jaar geleden verscheen The Joshua Tree. Het is het album waarmee de Ierse groep U2 in de VS definitief weet door te breken. U2 viert dit jubileum zelf ook en komt op 29 en 30 juli het album integraal spelen in de Amsterdam ArenA. Daarom staat NPO Radio 2 Presenteert... in het teken van deze plaat. In deze aflevering wordt stilgestaan bij dit voor de groep zo belangrijke album, waarop de hits 'With Or Without You', 'Where The Streets Have No Name' en 'I Still Haven’t Found What I’m Looking For' te vinden zijn.

Vrijdag 10 maart om 23.00 uur op NPO Cultura. Herhaling: Zaterdag 11 maart om 20.30 uur op NPO Cultura.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugkijken

Wekelijks duiken Leo Blokhuis en Andrew Makkinga op het themakanaal NPO Cultura weer diep in vijftig jaar popmuziek. Elke vrijdagavond kun je kijken naar NPO Radio 2 Presenteert..., om 23.00 uur op NPO Cultura. Gemist? Geen nood! De herhaling volgt op de zaterdagavond erna om 20.30 uur. NPO Cultura, het themakanaal voor kunst, cultuur en documentaires, is op televisie te zien via Ziggo (kanaal 222) en KPN (kanaal 170) of via www.npo.nl/cultura.

Meer muziek op tv!

Vrijdag 17 maart: NPO Radio 2 Presenteert... A Tribe Called Quest

Pharrell Williams noemt ze ‘The Beatles van de hiphop’: A Tribe Called Quest. De groep kwam vorig jaar sinds lange tijd weer in het nieuws omdat een van de leden, rapper Phife Dawg, overleed. Hij is nog wel te horen op het nieuwe Tribe-album We Got It From Here…, dat afgelopen november tot ieders verassing verscheen. In deze aflevering zie je de veelgeprezen documentaire Beats, Rhymes & Life: The Travels Of A Tribe Called Quest van Michael Rapaport.

Vrijdag 24 maart: NPO Radio 2 Presenteert... Aretha Franklin

Aretha Franklin maakte onlangs bekend met pensioen te gaan, maar niet voor ze dit jaar een nieuw album uitbrengt. De productie ligt in handen van Stevie Wonder! Nu bereikt The Queen Of Soul op 25 maart de prachtleeftijd van 75 jaar, hoog tijd dus voor een aflevering vol mooi Aretha-archiefmateriaal. Hoofdbestanddeel is een concert opgenomen door de Franse tv in Parijs in 1977. Met onder andere ‘Respect’, '(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’, ‘I Say A Little Prayer’ en ‘Spirit In The Dark’.

Vrijdag 31 maart: NPO Radio 2 Presenteert... K’s Choice

Van de Belgische rockband K’s Choice verscheen begin dit jaar een nieuwe versie van ‘Not An Addict’, waarop Sarah Bettens zingt met Skin van Skunk Anansie. In maart geeft de groep een paar optredens in Nederland en eind maart verschijnt een nieuwe K’s Choice-verzamelaar vanwege het 25-jarige bestaan. In deze aflevering zijn de beste en de mooiste fragmenten van twee Pinkpop-concerten van de groep te zien. Een van de hoogtepunten is een speciale versie van ‘Not An Addict’ op Pinkpop 1996 met, inderdaad, Skin.

Ster advertentie
Ster advertentie