Programma

Recordaantal bezoekers voor Bospop

  1. Nieuwschevron right
  2. Recordaantal bezoekers voor Bospop

Afgelopen weekend waren er 40.000 bezoekers op Bospop: een record! We kijken terug op de 36e editie van het festival.

Bospop duurde dit jaar drie dagen, waarvan de eerste avond in het teken stond van tributebands. De twee daaropvolgende dagen was er een keur aan artiesten te zien die met name in de jaren 80 en 90 hun glorietijd beleefden: The Cranberries, Seal, Nena, Counting Crows, Santana en nog tal van anderen. Van de jongere generatie artiesten waren Selah Sue, Maria Mena en Kensington van de partij. Fotograaf Bart Notermans ging voor ons op pad en legde de volgende artiesten vast op Bospop:

Seal

De zanger van wereldhits als 'Killer', 'Crazy' en 'Future Love Paradise' is één van de grote publiekstrekkers op Bospop. Volgens de organisatie is het de afwisselende mix van artiesten waardoor een recordaantal bezoekers naar Weert trekt.

Maria Mena

De Noorse schone Maria Mena is één van de vele powervrouwen die dit jaar het affiche van Bospop sieren. We kennen haar van hits als 'Just Hold Me', 'All This Time' en 'You're The Only One'. Vorig jaar verscheen haar meest recente album, Growing Pains.

The Cranberries

Het is alweer bijna 22 jaar geleden dat de Ierse rockband The Cranberries zijn enige top 10-hit in Nederland scoorde met 'Zombie'. Na een Greatest Hits-album in 2003 werd het enige tijd rondom de band, maar sinds 2009 tourt de band van Dolores O'Riordan weer.

Selah Sue

Één van de jonge talenten op Bospop dit jaar is Selah Sue. De Vlaamse zangeres is een graag geziene gaste op de Nederlandse podia en ook op Bospop wordt de blondine warm onthaald.

Nena

Ze is één van de bestverkopende Duitstalige artiesten ooit met een hele rits aan dikke hits in de jaren 80: '? (Fragezeichen)', 'Ihrgendwie, Ihrgendwann, Ihrgendwo', 'Nur Geträumt' en natuurlijk '99 Luftballons'. Inmiddels is Nena oma, maar kijk eens hoe stoer ze er nog uitziet!

Santana

De meestergitarist Santana laat horen nog steeds zijn vak als geen ander te verstaan. Het Bospop-publiek krijgt hit op hit op hit.

Flogging Molly

Had er iemand een feestje besteld? Dat komt mooi uit dan, want de folkband Flogging Molly weet als geen ander hoe je een feestje bouwt.

Elvis Costello

Terwijl zijn vrouw afgelopen vrijdag nog optrad op North Sea Jazz staat Elvis Costello geboekt voor Bospop. Zou het echtpaar samen ingevlogen zijn of reizen ze tocg liever los van elkaar?

Counting Crows

De Amerikaanse band Counting Crows heeft een druk weekend achter de rug. De band rondom Adam Duritz gaf niet alleen een eigen concert bij Paleis Soestdijk, maar zingt zijn hits ook op Bospop.

Ster advertentie
Ster advertentie