Programma

Richard Groenendijk herdenkt Corrie van Gorp: 'Ze was nog heel vief'

  1. Nieuwschevron right
  2. Richard Groenendijk herdenkt Corrie van Gorp: 'Ze was nog heel vief'

Actrice, danseres, comédienne en zangeres Corrie van Gorp is afgelopen weekend op 78-jarige leeftijd overleden. Richard Groenendijk sprak haar voor het weekend nog, zo vertelt hij in Jan-Willem Start Op: "Het was echt wel een vrouw was die nog wel vief was en zin in het leven had. Ik vind het heel jammer dat ze niet nog een paar jaar erbij heeft mogen hebben."

De laatste paar jaren had Richard Groenendijk best wel een intensieve band met Corrie van Gorp. "Ik heb haar goed leren kennen toen ik een dag met haar een kleedkamer deelde bij het honderdjarig bestaan van het Luxor", vertelt hij. Paul de Leeuw organiseerde dat een aantal jaren geleden en kreeg het voor elkaar dat Corrie nog één keer op toneel een lied wilde zingen. "Dat was zo'n bijzondere dag. Toen vertelde zij wel dat zij een soort van overspannen gestopt is met het vak, jaren geleden. Nooit een officieel afscheid heeft gehad."

'Die vrouw moet een standbeeld'

Daarop besloot Richard meteen actie te ondernemen. "Samen met de directeur van Luxor Theater heb ik een soort initiatief in het leven geroepen om haar een permanent eerbetoon te geven", vertelt hij. Nu staat er in het Luxor Theater een vitrine, met haar originele 'Mevrouw De Bok' kostuum en mooie foto's en een biografie. Jeroen Kijk in de Vegte is groot fan en reageert in de ochtendshow: "Die vrouw moet toch gewoon een standbeeld?!" Daar is Richard het roerend mee eens.

Bekijk hieronder het gesprek:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie