Programma

Zilveren Notekraker winnares Nana Adjoa maakt indruk met live optreden

BNNVARA
foto: NPO Radio 2foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Zilveren Notekraker winnares Nana Adjoa maakt indruk met live optreden

Nana Adjoa is de meest veelbelovende artiest van dit moment en won daarom gisteren de Zilveren Notekraker. In Jan-Willem Start Op stond de winnares vanochtend op de bühne met No Room.

De Zilveren Notekraker is een prestigieuze prijs om te winnen. Door vakgenoten wordt er gestemd welke bijzondere nieuwkomer de smaakmaker van afgelopen seizoen is. "Het is echt insane, supervet", vertelt Nana Adjoa. "Ik was genomineerd met Froukje en Wies en ik dacht: "Denk niet dat dat..." Maar dat mensen allemaal voor jou gestemd hebben is wel echt zo van: "Wauw". Echt superlief en heel awesome."

Dubbelleven voor debuutalbum

Nana Adjoa begon haar muzikale carrière op de achtergrond als bassist, maar tegenwoordig staat de singer-songwriter en multi-instrumentalist vol in de spotlight. In 2020 bracht ze haar debuutalbum Big Dreaming Ants uit en toen kwam corona. Van een tour is er toen niet veel terecht gekomen. Als er iemand staat te trappelen om weer op te treden, is het Nana Adjoa daarom wel. "Het is echt een soort voor uitgestelde release met de band. Dus eigenlijk hebben we een soort van dubbelleven", vertelt Nana Adjoa. Het album is ze gelukkig nog niet zat. "Nu hebben we nog niet zoveel gespeeld, dus het voelt nog heel fresh voor mij en de band. Dus ik heb echt heel veel zin om te gaan touren."

Bekijk het optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie