Programma

Barts Classic Track NL: 'Outlaw In 'Em'

  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track NL: 'Outlaw In 'Em'

Zittend achter een enorm mengpaneel ontleedt Bart Arens weer een nieuwe Classic Track. Dit keer is het de beurt aan Waylons songfestivalnummer 'Outlaw In 'Em'.

American lifestyle

Waylon vertegenwoordigt ons land in mei tijdens het Eurovisie Songfestival met 'Outlaw In 'Em'. Tijdens het maakproces van het nummer kreeg Waylon door één van de mensen waarmee hij werkte het compliment: 'This is so American. It ain't funny anymore'. Hoe zit dit? "De meeste dingen in de tekst zijn een metafoor voor de American lifestyle", legt Waylon uit. "Een jongetje uit Nederland dat toch eigenlijk gewoon daar thuis had gehoord."

Muzikale roots

Het songfestivalnummer wordt ontleed en ook de muzikale roots van Waylon worden besproken. Wist je dat hij eerst alleen een instrument bespeelde en dat hij pas op latere leeftijd is gaan zingen? "Dat sloeg in eerste instantie helemaal nergens op", vertelt Waylon. Vooral over zijn eerste optreden, op een camping in Oosterhout, is hij niet echt tevreden. Welk nummer hij daar speelde? Je hoort 't hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op Weg Naar De Finale

Van maandag 7 t/m vrijdag 11 mei hoor je Bart live vanuit Lissabon vanwege het Eurovisie Songfestival. In 'Op Weg Naar De Finale' schuift Waylon dagelijks aan in de studio om te vertellen over alle gebeurtenissen in Lissabon en om zijn favoriete muziek te laten horen.

Aan De Slag!
Dj: Bart Arens
​Elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur

Foto omslag: still video


Ster advertentie
Ster advertentie