Programma

Eerste live-uitvoering ‘Smells Like Teen Spirit’

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste live-uitvoering ‘Smells Like Teen Spirit’

Vandaag 25 jaar geleden werd ‘Smells Like Teen Spirit’ uitgebracht. Zie hoe de eerste live-uitvoering klonk. En rook

Mooie lelijkheid

Nirvana is voor velen één van de belangrijkste bands uit de pop - och laat Kurt het niet horen, ‘pop’, maar goed je begrijpt wat we bedoelen - uit de popgeschiedenis. En we zullen onze vingers er niet aan branden ‘Smells like teen Spirit’ hun beste nummer ooit te noemen, want smaak, maar het is zeker hun bekendste. ‘Smells like Teen Spirit’ zorgde, kortom, voor de wereldwijde doorbraak van mooie lelijkheid, vaak - en volgens velen onterecht - ‘grunge’ genoemd.

De allereerste keer

Je ziet wat over het algemeen als de eerste uitvoering wordt gezien van ‘Smells Like teen Spirit’. Het optreden vindt plaats in het OK Hotel in Seatlle, op 17 april 1991. Zoals je hoort is de uitvoering nog iets anders, vijf maanden voor het nummer op plaat wordt gezet. Verder heeft het alles wat later doorbreekt: zweet, scheuren, beuken… en Kurt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kom naar de opnames!

Eerder schreven we al over de opnames van de videoclip van 'Smells like teen Spirit'. Een piepkleine advertentie in de krant ronselde destijds mensen om de opnames bij te wonen. Die zouden plaats vinden op 17 augustus, 25 jaar geleden.

Ster advertentie
Ster advertentie