Programma
KRO-NCRV

Emmely vertelt over Suzi Quatro in De Gouden Snaar

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Emmely vertelt over Suzi Quatro in De Gouden Snaar

Deze week gaat het in De Gouden Snaar over Suzi Quatro

Suzi Quatro, echte naam Susan Kay Quatrocchio, werd op 3 juni 1950 geboren in Detroit. "Muziek wordt met de paplepel ingegoten, want vader Art speelt in een semi-professionele jazzband en Suzi mag meespelen", vertelt Emmely in Het Oor Wil Ook Wat. Suzi legt in een interview uit: "Ik kom uit een muzikale familie en het leren van instrumenten is gewoon wat we deden. Ik leerde de bongo spelen toen ik 7 jaar was en ik was goed."

Suzi Soul

"Ze hoort in huis veel Elvis Presley, Billie Holiday, maar na het zien van de Fab Four is het voor haar duidelijk dat ze een band wil beginnen met haar zussen", vertelt Emmely. Ze besluit de bas te gaan spelen en haar vader geeft haar in 1964 een Fender Precision-basgitaar en samen met haar zussen start ze de band Pleasure Seekers. In 1971 veranderen ze de bandnaam in Cradle en begint de groep stevige rock te spelen.

Solocarrière

Naast bas spelen kan ze echter ook goed zingen! Een Engelse producer ziet een solocarrière voor Suzi wel zitten. Zij verlaat de band en steekt de oceaan over. Quatro wordt gekoppeld aan het componistenduo Mike Chapman en Nicky Chinn die voor haar songs schrijven in de traditie van hun andere band The Sweet. Hun glamrock-stijl blijkt ook voor de nu vooral in leren pakken optredende Suzi Quatro te werken.

Ze behaalt hoge noteringen in de hitlijsten met onder meer Can The Can, If You Can’t Give Me Love, Glycerine Queen, She’s In Love With You. In haar thuisland slaat haar muziek niet aan. Pas met haar duet met Chris Norman met Stumlin’ In lukt het haar de Amerikaanse hitlijsten te bereiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hieronder naar De Gouden Snaar met Suzi Quatro:

De Gouden Snaar over Suzi Quatro

De Gouden Snaar

Na een succesvolle reeks van Het Gouden Trommelvlies, waarin de beste drummers ter wereld in de schijnwerpers werden gezet, is het tijd voor iets nieuws. In De Gouden Snaar eert Emmely dit keer de beste bassisten in Nederland en over de grenzen. Want ja, Het Oor Wil Ook Wat! Bekijk hier het overzicht van alle bassisten die besproken zijn in De Gouden Snaar.

Ster advertentie
Ster advertentie