Programma

De anderhalve meter-samenleving moet het nieuwe normaal worden

  1. Nieuwschevron right
  2. De anderhalve meter-samenleving moet het nieuwe normaal worden

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In deze aflevering bespreken Wouter en Lars de laatste persconferentie. Geen nieuwe maatregelen, maar ook nog geen versoepelingen. De ‘anderhalve meter-samenleving’ moet het nieuwe normaal worden, maar hoe lang gaat dit duren? Is het terecht om hoop te hebben dat het leven leuker en vrijer wordt vanaf volgende week? Wouter en Lars zoeken naar het antwoord op deze vraag…

En de exitstrategie, misschien wel hét onderwerp van deze week. Het kabinet heeft alle sectoren in Nederland gevraagd om een plan op te stellen voor de anderhalvemetereconomie. Maar wat moet er in zo’n plan staan en moeten alle bedrijven zich hier verplicht aan houden? Lars legt uit!

Ondertussen vechten een aantal politieke partijen elkaar de tent uit. Bij 50PLUS hebben zowel de Provinciale Staten als Kamerleden het vertrouwen opgezegd in partijvoorzitter Dales. Het is nu aan de leden om te stemmen of Dales mag aanblijven. Maar wat heeft hij verkeerd gedaan en waarom houdt Henk Krol de hand zo boven zijn hoofd? 50PLUS is niet de enige partij waarbinnen het onrustig is, want ook binnen DENK en FvD rommelt het behoorlijk. Lars legt uit waarom, want er is een reden waarom ze juist nú ruzie maken!

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Derde Kamer:

#12 - DE DERDE KAMER over Coronavirus, onrust bij DENK, 50PLUS en FvD (S02) - De Derde Kamer

VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie