Programma

Sinan Eroglu is Jezus in The Passion: 'Je ziet een Jezus die veel liefde en respect uitstraalt'

foto: Screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Sinan Eroglu is Jezus in The Passion: 'Je ziet een Jezus die veel liefde en respect uitstraalt'

Vanavond wordt de belangrijkste rol in The Passion vertolkt door Sinan Eroglu, die Jezus speelt. Tegen Wouter van der Goes, die vanavond op NPO Radio 2 live de audiodescriptie verzorgt, zegt hij er enorm veel zin in te hebben: "Het is hartstikke leuk dat we het voor het eerst weer met publiek kunnen doen."

Na rollen in onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden en Flikken Maastricht, is Sinan Eroglu vanavond in The Passion 2023 te zien als Jezus. Het muzikale paasspektakel strijkt dit jaar neer in Harlingen, Friesland.

Liefde en respect

Sinan hoopt een Jezus te spelen die veel liefde en respect uitstraalt. Daar zullen in Harlingen zo'n 5 tot 10 duizend mensen live getuige van zijn, want voor het eerst sinds de coronapandemie mag er weer publiek aanwezig zijn bij The Passion. "Dat is wel extra spannend en leuk", zegt Sinan. "Wat een gekke tijd was dat. En het is eigenlijk alweer drie jaar geleden. Maar het hoort er allemaal bij; er gebeuren treurige dingen in het leven, maar uiteindelijk gaat het leven wel weer door. Met corona was het even lastig, maar uiteindelijk is het nu wel leuk dat we dit spektakel met publiek kunnen beleven."

Extra betekenis

Als Sinan in zijn als Jezus zijn moeder heeft gezien - Marlijn Weerdenburg als Maria - kan er eigenlijk niks meer mis gaan. "Dat is het spannendste moment. Ik zie letterlijk mijn moeder lijden, ze wil niet dat haar zoon weggaat. Ja, dat is wel héél erg spannend. Het heeft voor mij ook een extra betekenis, omdat ik sinds kort ook vader ben. Ik voel het ouderschap nóg meer."

Benieuwd wat Jezus eigenlijk draagt vanavond? Hieronder vind je het hele gesprek tussen Wouter en Sinan:

Wouter van der Goes spreekt met Sinan Eroglu over zijn rol als Jezus in The Passion

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie