Programma

Verloren Beatles-beelden uit 1965 gevonden in broodtrommel

  1. Nieuwschevron right
  2. Verloren Beatles-beelden uit 1965 gevonden in broodtrommel

In Wales kwam iemand tijdens het schoonmaken van een huis tot een bijzondere ontdekking: in een oude broodtrommel zaten verloren filmbeelden van... The Beatles!

Op de opnames uit 1965 zijn John, Paul, George en Ringo te zien terwijl ze een grapje maken tijdens een interview, vlak voordat ze het nummer ‘There’s No Business Like Show Business’ starten. De waarde van de beelden zou zo'n 10.000 pond bedragen.

10.000 pond per vondst

Maar het blijft niet bij deze opnames. Ook werden er beelden gevonden uit 1967 waarin The Beatles praten over het spirituele figuur Maharishi Mahesh Yogi, en over hun relatie tot zijn lezingen. John Lennon hoor je zeggen: "Natuurlijk is het geen cultus en als we het niet serieus zouden nemen, zouden we hier niet zijn." Op een derde opname, die ook een waarde zou hebben van 10.000 pond, is John Lennon te zien die een akoestische versie van 'God' speelt, een solo-nummer dat hij na zijn periode bij The Beatles heeft uitgebracht.

Paul Fairweather van een Brits veilinghuis laat weten: "Alle vier The Beatles zijn in goede vorm in beide Cardiff-films. De geluids- en beeldkwaliteit is fantastisch. Ik verwacht dat deze sinds 1965 nooit meer zijn gezien."

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie