Programma

Giovanca zet zich in voor kansarme meiden

  1. Nieuwschevron right
  2. Giovanca zet zich in voor kansarme meiden

Als je vandaag met de trein reist, kun je zomaar bij een optreden van Giovanca terechtkomen. Ze treedt met andere artiesten op voor #LoudAboutGirls.

Treinstation

Giovanca geeft dinsdagmiddag om 13.00 uur een concert op Amsterdam Centraal. Sabrina Starke treedt op in Den Haag en Elkse DeWall treedt op in Utrecht. "Niels Geusebroek geeft een huiskamerconcert en Krystl doet ook iets. Deze artiesten voelen zich allemaal verbonden met het onderwerp en willen hun stem laten horen."

Te jong

Dinsdag 11 oktober is het Wereld Meisjesdag, waarop er aandacht is voor gelijke rechten voor vrouwen en meisjes over de hele wereld. "Meisjes worden over de hele wereld benadeeld", vertelt Giovanca aan Jan-Willem Roodbeen in Roodshow Late Night. "Meisjes die op veel te vroege leeftijd worden uitgehuwelijkt. Ze zijn dan elf of twaalf jaar. Nu ik een eigen kindje heb, moet ik er niet aan denken dat zij niet zou mogen kiezen met wie zij trouwt of op welke leeftijd."

Beluister hier het interview met Giovanca:

Geen huiswerk, maar huishouden

"Meisjes mogen niet naar school, omdat ze in het huishouden moeten werken", zegt Giovanca over dingen die meisjes in ontwikkelingslanden benadelen. "Als je investeert in meisjes dan is het rendement juist groot. Vrouwen en meisjes delen hun kennis en tools met hun gemeenschap die er dan weer beter op wordt." #LoudAboutGirls is een actie van Plan Nederland en vraagt aandacht voor kindhuwelijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roodshow Late Night
DJ: Jan-Willem Roodbeen
Ma. t/m vr. 22.00 - 00.00

Ster advertentie
Ster advertentie