Programma

Grammy's: Lady Gaga eert Bowie en Metropole Orkest wint

  1. Nieuwschevron right
  2. Grammy's: Lady Gaga eert Bowie en Metropole Orkest wint

In Los Angeles zijn de Grammy's weer uitgereikt. Lady Gaga bracht een ode aan David Bowie, maar er zat ook een Nederlands tintje aan het feestje.

Winnaars

De Grammy's zijn de Oscars onder de muziekprijzen. De grote winnaars zijn Taylor Swift (die onder meer een Grammy won voor beste album met 1989) en Ed Sheeran (onder andere voor Best Pop Solo Performance). 'Uptown Funk' van Mark Ronson en Bruno Mars is verkozen tot plaat van het jaar. Hoewel Adele wel optrad, was ze met haar nieuwe album niet genomineerd, omdat deze pas in november 2015 werd uitgebracht. In totaal werden er ruim 83 prijzen uitgereikt in verschillende categorieën.

Quote

Het was echt een hele mooie verrassing!

Pieter Hunfeld

Metropole Orkest

De verrassende winnaar was het Nederlandse Metropole Orkest die samen met Snarky Puppy het album Sylva hebben uitgebracht. Zij wonnen de Grammy voor Best Contemporary Instrumental Album. Gerard sprak met Pieter Hunfeld van het orkest: "Het was echt een hele mooie verrassing." Alleen de chef-dirigent was aanwezig bij de awardceremony, de rest van de muzikanten keek mee vanuit Hilversum. Het is de derde keer dat het orkest een Grammy in ontvangst mag nemen.

Luister hier naar het hele gesprek met Pieter Hunfeld in Ekdom In De Ochtend:

Lady Gaga

Het meest bijzondere optreden was dat van Lady Gaga met Nile Rodgers. De zangeres eerde de onlangs overleden David Bowie met een bijzondere medley van onder meer 'Space Oddity', 'Changes', 'Fashion' en 'Heroes'. De graphics die werden geprojecteerd op het gezicht van Gaga lieten haar even samensmelten met Bowie, om vervolgens haar te laten stralen in diverse kostuums en een decor dat verwees naar de grootmeester zelf.

Kijk hier het optreden met de ode aan David Bowie van Lady Gaga bij de Grammy's terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op zaterdag 20 februari 2016 zendt BNN de Grammy Awards uit op NPO3 OM 22.20 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie