Programma

De leukste berichten van luisteraars: kinderen mee naar werk en 100 jaar radio

  1. Nieuwschevron right
  2. De leukste berichten van luisteraars: kinderen mee naar werk en 100 jaar radio

We krijgen elke week zoveel appjes binnen dat we ze onmogelijk allemaal kunnen beantwoorden. Daarom maken we elke week een selectie berichten die we hier direct maar van antwoord voorzien!

Goed begin van de week

Het is een koude maandagochtend, je zit in de auto onderweg naar je werk en zet de radio aan. Wat is dan een beter begin van je dag dan een live optreden van Black Pumas? Ze traden op bij Jan-Willem Start Op met hun soulvolle single 'Colors'. Daarmee hebben ze een hoop nieuwe fans vergaard!

Kun je ook geen genoeg krijgen van Black Pumas? Bekijk dan het interview met zanger Eric Burton waarin hij zijn Nederlandse skills laat horen. Hij leert onze moeilijke taal wel héél snel!

100 kaarsjes uitblazen

Deze week was het 100 jaar geleden dat de eerste radio-uitzending in Nederland was uitgezonden. Reden voor een feestje! Kijk hier hoe onze dj's stilstaan bij deze mijlpaal.

Wat een toepasselijk nummer voor dit bijzondere moment! Bij deze gaan we 'Radio Ga Ga' voor je 'draaien'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedankt voor alle lieve felicitaties! Op naar de volgende 100 jaar...

Neem-je-kind-mee-naar-je-werk-dag

Officieel was het geen 'neem-je-kind-mee-naar-je-werk-dag', maar veel keuze hadden de dj's niet toen de meeste basisschoolleraren staakten. Onder andere Jan-Willem nam zijn twee kinderen mee naar de radiostudio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Speciaal voor de staking belde Jan-Willem met de gedreven juf Ryl. Ze staakt niet voor het geld, maar voor de kinderen. Dit gesprek maakte veel los bij onze luisteraars en zorgde voor ontroerende appjes.

Bedankt Esther, Nathalie en alle andere luisteraars voor het insturen van de hartverwarmende berichtjes!

NPO Radio 2 app

Wil je ook iets kwijt? Heb je een tip voor ons? Een verzoekje om muzikale steun? Laat het ons weten via onze NPO Radio 2-app, te downloaden voor Android of voor iOS.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie