Programma

Sara Kroos nieuw op 2

  1. Nieuwschevron right
  2. Sara Kroos nieuw op 2

Cabaretière Sara Kroos draait én zingt vanaf september wekelijks de mooiste Nederlandstalige liedjes in een nieuw VARA Radio 2-programma.

Kleinkunst

Het programma draait om cabaret, kleinkunst, musical en Nederpop en brengt het laatste theater- en muzieknieuws. Luisteraars krijgen een belangrijke stem in het programma: ze kunnen reageren op theatervoorstellingen en concerten, hun favoriete Nederlandstalige liedjes aanvragen én meedoen aan prijsvragen en een kennisquiz. De eerste uitzending is op zondagavond 12 september van 20.00 tot 22.00 uur.

Theaterliefhebber

‘Ik hou enorm van het Nederlandstalige lied, van kleinkunstklassiekers tot Nederpophits, en ik vind het belangrijk dat ook deze nummers op de radio gedraaid worden. Daarnaast ben ik natuurlijk een theaterliefhebber. Toen de VARA mij vroeg om in het nieuwe seizoen een theater- en muziekprogramma te presenteren op Radio 2, was ik meteen enthousiast’, aldus Sara Kroos.

Reprise

Sara Kroos (Wijngaarden, 1981) is komend seizoen ook in de Nederlandse theaters te zien met de reprise van haar voorstelling ‘Boheems’. In totaal maakte zij tot nu toe vijf voorstellingen, waarvan de derde ('Zoetgevooisd') werd beloond met de cabaretprijs ‘Neerlands Hoop’. Sara brak op haar 18de door, tijdens het Leids Cabaretfestival van 2000, waar ze de publieksprijs won. Afgelopen jaar ontving ze, samen met Martijn Breebaart en Arthur Japin, voor het lied ‘Nachtkaravaan’ de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied van 2009.

Opvolger

Het nieuwe programma, waarvan de titel later bekend wordt, is de opvolger van het VARA Radio 2-programma ‘Het Circus Jeroen Bosch’. Hierin presenteerde Rinske Wels nieuws op het gebied van het Nederlandstalige lied, kleinkunst en cabaret.

Ster advertentie
Ster advertentie