Programma

Voor in het plakboek: The Black Crowes op bezoek bij Rob Stenders

  1. Nieuwschevron right
  2. Voor in het plakboek: The Black Crowes op bezoek bij Rob Stenders

The Black Crowes zijn terug! Chris en Rich Robinson vieren hun debuutalbum Shake Your Money Maker met een tour door het Verenigd Koninkrijk en Europa. Gisteren maakten de broers een unieke stop bij One Night Stenders.

Rob viert het jubileum van Shake Your Money Maker graag met het rockduo uit Atlanta mee. De plaat was voor hem namelijk heel belangrijk in een tijd waarin hij muzikaal gezien niet bepaald op zijn wenken werd bediend. "Ik was al een beetje diskjockey, dat speelde ik al, zelfs op min of meer professioneel niveau. En er waren dus heel veel geluiden. Je had Nirvana en Pearl Jam, dat was de goede kant, en je had ook een house-invasie", aldus Rob. "Ik miste alleen de sound waar ik zelf een beetje mee opgegroeid was."

Overleven op hitradio dankzij The Black Crowes

Eind jaren tachtig, begin jaren negentig, braken er betere tijden aan voor Rob. "Toen had je een beetje Lenny Kravitz, die kwam ongeveer in diezelfde periode met Let Love Rule, en toen hadden we ook The Black Crowes. En ik was onwaarschijnlijk gelukkig dat deze sound er was. Zodat ik op hitradio min of meer toch nog wel wist te overleven", haalt hij herinneringen op.

Gisteren mocht hij The Black Crowes hier na dertig jaar dan eindelijk hoogstpersoonlijk voor bedanken, op zijn eigen zolder in Almere: "Ik had nooit verwacht dat ik ze ooit in het echte leven zou ontmoeten. Dat wilde ik ook helemaal niet. Nog steeds niet eigenlijk. Maar het gaat zometeen dan toch gebeuren."

Er blijkt al snel een muzikale klik te zijn tussen Rob en de mannen. Ze delen namelijk een gezamenlijke liefde. Dat blijkt als Rob de broers om een verzoekplaatje vraagt en ze zijn absolute favoriet aller tijden kiezen. Check het fragment hier.

Ben Houdijk was erbij om de bijzondere avond voor in de eeuwigheid vast te leggen:

The Black Crowes in One Night Stenders

The Black Crowes hadden veel te vertellen en daar namen de mannen bijna anderhalf uur de tijd voor. Zo spraken ze met Rob en Caroline over Bob Dylan, hun guilty pleasures en de comeback waarbij ze hun debuutalbum Shake Your Money Maker vieren.

Heb je deze bijzondere editie van One Night Stenders gemist of wil je gewoon nog eens genieten? Beluister de hele uitzending hier terug.

Foto's: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie