Programma

Beelden laatste concert Elvis geveild

  1. Nieuwschevron right
  2. Beelden laatste concert Elvis geveild

Onbewerkt beeldmateriaal van het laatste Elvis Presley concert ooit wordt in California onder de hamer gebracht.

Openhartige shots

Het gaat volgens de Amerikaanse nieuwssite The Hollywood Reporter om meer dan vier en een half uur aan rauw beeldmateriaal. In de beelden zien we naast live-uitvoeringen van meer dan 27 nummers een verzameling van openhartige shots van ‘The King of Rock N’ Roll’ met zijn vader en toenmalige vriendin in de aanloop naar zijn slotoptreden.

Alanna Nash

“Het was opgenomen tijdens een uur lang durende TV-special Elvis in Concert voor CBS”, vertelt schrijfster Alanna Nash die uitgebreid heeft geschreven over de muziek en het leven van Elvis. Het bedrijf achter de royalties van de overleden rockster had er bewust voor gekozen om niet zelf dit materiaal vrij te geven, omdat Elvis er in bepaalde beelden erg ziek en onstabiel uit zou zien.

Van onmisbaar belang

“Het is niet gelijk duidelijk of het materiaal van het concert beelden bevat die al eerder te zien waren in illegaal verkregen versies. Wel is het vier en een half uur durende optreden, zelfs in zwart-wit, van onmisbaar belang voor degene die een kijkje in de laatste dagen van een tijdloze rockster wil nemen”, voegt Nash daar nog aan toe.

Ster advertentie
Ster advertentie