Programma

Trijntje Oosterhuis en Jeangu Macrooy brengen kerstsfeer naar de studio met duet

  1. Nieuwschevron right
  2. Trijntje Oosterhuis en Jeangu Macrooy brengen kerstsfeer naar de studio met duet

Voor het eerst dit jaar was de liveruimte van NPO Radio 2 volledig in kerstsferen. En dat allemaal dankzij Trijntje Oosterhuis en Jeangu Macrooy, die vanochtend 'Someday At Christmas' live zongen in Jan-Willem Start Op.

"Je moet gewoon één keer in een carrière een kerst-bigband-album maken. Dat is gewoon bucketlist", vertelt Trijntje in de ochtendshow. En dat is precies wat Trijntje afgelopen zomer heeft gedaan. Terwijl het buiten ver boven de 20 graden was, dook zij de studio in. Samen met onder andere Candy Dulfer, Alain Clark, Steffen Morrison en Jeangu Macrooy werkte ze aan haar tweede kerstalbum.

Middenin de hittegolf

"Trijntje belde me en een week later waren we in de studio", vertelt Jeangu. Middenin de hittegolf besloot Trijntje dat het hoog tijd was om eens een nummer met Jeangu op te nemen. Van die spontane actie heeft ze zeker geen spijt. "Hij heeft echt zo'n vette jazzsound", legt Trijntje uit. "Ik vind dat hij dit liedje een hele andere identiteit heeft gegeven. Ik ben echt heel dankbaar dat hij dit wilde doen".

Check hun live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie