Programma

Ultieme feel good-track Lizzo is TopSong!

  1. Nieuwschevron right
  2. Ultieme feel good-track Lizzo is TopSong!

Met haar single 'Good as Hell' roept Lizzo iedereen op om van zichzelf te houden. En wij houden op onze beurt van Lizzo en haar feel good-track. Je hoort 'm deze week dus als TopSong!

En dat is alweer de tweede TopSong voor Lizzo. Eerder dit jaar omarmden we al 'Juice', de track waarmee ze zichzelf in Nederland op de kaart zette. En net als bij die eerste TopSong spat de positiviteit van 'Good as Hell' af. Het nummer is inmiddels uitgegroeid tot de grote favoriet bij onze dj's.

Emoji is aanleiding voor de track

Lizzo en haar producer Ricky Reed maken het nummer al in 2016. Als Ricky in de studio de piano-riff van de track speelt moet Lizzo gelijk aan de 'hair toss'-emoji (?‍♀️) denken. De vrouw die haar kapsel opschudt geeft de zangeres een gevoel van zelfliefde en zelfvertrouwen. Want waarom zou je je druk maken om een geliefde als diegene zich niet druk maakt om jou? Lizzo heeft een veel beter idee: stap de wijde wereld in, hou van jezelf en voel je 'good as hell'.

Luister 'Good as Hell' en onze andere TopSongs hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

VAN FLOP NAAR HIT

Veel tracks van Lizzo blijken laatbloeiers. Net als megahit 'Truth Hurts' wordt 'Good as Hell' in eerste instantie geen groot succes. 'Truth Hurts' flopte zelfs dusdanig hard dat de zangeres bijna wilde stoppen met haar pogingen om een muzikale carrière van de grond te krijgen. Hoe Lizzo toch de muziekindustrie veroverde met haar aanstekelijke mix van positivisme, een recht-voor-je-raap-mentaliteit en maatschappelijke betrokkenheid? Je leest het hier.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie