Programma

Kunnen we ooit binnen een paar uur de wereld over?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kunnen we ooit binnen een paar uur de wereld over?

Binnen vijftien minuten van Eindhoven naar Amsterdam. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar volgens Tim Houter van Hyperloop kan dit snel werkelijkheid worden!

"Het klinkt zeker futuristisch, maar het is al veel verder dan de meeste mensen denken. Het bestaat in principe uit al bestaande technologieën", vertelt Tim Houter van Hardt Hyperloop. "Het is nu zaak om het allemaal te combineren om zo het systeem te bewijzen." De hyperloop is een trein die magnetisch wordt aangedreven en door een buis gaat. In de buis is bijna geen luchtdruk waardoor sneller en efficiënter reizen mogelijk moeten zijn.

Duurzaamheid en capaciteit

'Wat gaat de hyperloop ons brengen?', vraagt Jan-Willem zich af. "Als je nu kijkt naar de problemen die we zien in transport. Er zijn twee problemen. Duurzaamheid en capaciteit. Vooral de luchtvaartindustrie is ontzettend vervuilend. De hyperloop kan een duurzaam alternatief zijn voor deze lange afstand transport", legt Houter uit. Hoe kunnen we dit in Europa inplementeren? "We moeten wel de infrastructuur aanleggen. Je kunt het bovengronds doen op pilaren. Je kunt de pilaren langs de snelweg zetten."

Wanneer kunnen we de hyperloop verwachten in Nederland?

Binnen een paar uur de wereld over met Hyperloop

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6:00 en 9:00 uur op NPO Radio 2.

Afbeelding omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie