Programma

Brabant stemt op Guus

  1. Nieuwschevron right
  2. Brabant stemt op Guus

Morgen is de allerlaatste dag dat je kunt stemmen, maar er zijn ook al heel veel mensen die hun lijstje al hebben ingevuld. Waar komen die vandaan?

Waar?

Statisticus Tom Goris houdt al het stemgedrag goed in de gaten en Gijs Staverman vraagt hem waar alle stemmen precies vandaan komen. Welke provincies stemmen het meest en stemt de echte Brabander op Guus Meeuwis of toch gewoon op andere nummers?

Brabant voor Guus

Kom je uit Brabant, dan stem je op Guus Meeuwis. In hun eigen provincies zijn de Nederlandse artiesten ongelooflijk populair. Rowwen Hèze, Ilse de Lange, Golden Earring en Bløf kunnen ook zeker op stemmen uit hun provincies van afkomst rekenen. Toch krijgt niemand meer steun van zijn achterban als Guus.

Studenten aan top

Zoals vanouds staan Drenthe, Overijsel en Groningen aan top. Opvallend is dat in de studentensteden ook veel gestemd wordt, met name in Utrecht, Nijmegen, Leiden, Delft en Enschede is de Top 2000 populair. Hoe weten we dan dat het de studenten zijn die echt stemmen? "De piek 16- tot 26-jarigen is massaal aan het groeien en ze komen ook echt uit die steden", aldus Tom Goris.

Luister hier het hele interview met Tom Goris terug voor meer cijfers.

Ster advertentie
Ster advertentie