Programma

"Ik schep graag op dat ik de eerste Stones-hit schreef"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Ik schep graag op dat ik de eerste Stones-hit schreef"

Hij is al 74, maar Paul McCartney heeft nog genoeg te vertellen. Dit zijn de vijf beste citaten uit het interview dat muziekblad Rolling Stone met hem had.

Quote

The Rolling Stones zijn niet zo goed als The Beatles.

Paul McCartney over hun grootste rivalen uit de jaren 60

"Als ik de Stones zie, zie ik een leuk rock-'n'-rollbandje. Niet zo goed als The Beatles, maar wel goed", zegt McCartney in een uitgebreid interview. Ook vertelt hij dat de Stones het eerste hitlijstsucces aan hem te danken hebben. "We waren met ze bevriend en ik dacht dat 'I Wanna Be Your Man' geschikt voor ze zou zijn", licht Macca toe over het nummer dat hij en John Lennon de Stones cadeau deden. "Ze hebben goed werk afgeleverd. En ik schep graag op door te zeggen dat wij de Stones hun eerste hit bezorgd hebben. Wat ook het geval is."

Quote

Vroeger vond ik 24 al oud.

Paul McCartney over optreden op zijn 74e

Ondanks de respectabele leeftijd van Sir Paul, staat de oud-Beatle nog altijd op de planken. Dat had hij vroeger onvoorstelbaar gevonden. "Let wel, toen ik zeventien was, zat er een jongen van 24 op de Kunstacademie bij John (Lennon) waar ik medelijden mee had. Ik had met hem te doen. Hij was zó oud!" Nu heeft hij geen moeite meer met oud worden. "Hoe ouder je wordt, hoe hoger het getal. Maar als het me niet belemmert, zit ik er niet mee. Je kunt het negeren. Dat doe ik, althans."

Quote

Alles dat we maakten met The Beatles klonk goed.

Paul McCartney over onuitgebrachte liedjes

Liggen er nog dingen in de kluis die ooit worden uitgebracht? "Dat is de vraag: is het de moeite waard? Het ding met The Beatles is, dat het een verdomd goed bandje was. Het maakt niet uit wat je ervan hoort, zelfs de dingen waarvan wij dachten dat het heel slecht was - het klinkt nu helemaal niet meer zo slecht. Omdat het The Beatles zijn." De heruitgave van de film Let It Be laat wel lang op zich wachten. "Ik heb geen idee waarom het zo lang duurt", aldus McCartney. "Maar ik zou ertegen moeten protesteren. Ik kom niet goed voor de dag."

Quote

Ik luister om educatieve redenen naar hiphop.

Paul McCartney over rapmuziek

Vorig jaar had McCartney een dikke hit met 'FourFiveSeconds', een samenwerking met hiphopsterren Rihanna en Kanye West. Een andere track die Macca met Kanye maakte, was 'All Day'. McCartney luistert blijkbaar vaak naar hiphop, bijvoorbeeld tijdens het bereiden van een maaltijd. "Ik luister ernaar om mezelf te onderwijzen, om het zo maar te zeggen. Ik luister er best veel naar en ik ga af en toe naar concerten. De tournee van Jay Z en Kanye heb ik bezocht en ik heb Drake live gezien. Het is de muziek van nu."

Quote

Mijn dochter vindt het saai dat ik beroemd ben.

Paul McCartney over zijn dertienjarige dochter

McCartneys dochter van dertien, Beatrice, is niet zo bekend met de liedjes van haar pa. "Je eigen kinderen vinden het niet zo boeiend. 'Oké, pa is beroemd - Saai!' Veel verder gaat het niet. Als ze naar een concert komen kijken, zeggen ze 'Oh, ik vond 'Back In The U.S.S.R.' wel leuk', of 'Wat was dat ene nummer? 'All My Loving'? Ja, die vond ik goed'. Ze beseffen het allemaal pas als ze ouder worden. Als ze naar de universiteit gaan en hun vrienden zeggen:

'Ik vind Ram goed!'
- 'Wat is Ram?'
'Dat is een album van je pa!'"

Ster advertentie
Ster advertentie