Programma

Boer Peter is nu onderweg naar Den Haag

  1. Nieuwschevron right
  2. Boer Peter is nu onderweg naar Den Haag

Peter stapte vanochtend om 3:00 uur al in zijn tractor. Vanuit Oost-Brabant is hij onderweg naar het Malieveld in Den Haag, waar vandaag het boerenprotest is.

Op dit moment rijdt boer Peter in een colonne van zo'n 200 tractoren op de snelweg. Daar mochten ze in eerste instantie niet rijden, maar nu toch wel om de snelheid in te houden. Peter gaat vandaag net als duizenden boeren demonstreren. "Wij doen ontzettend goed ons best om aan alle regels te voldoen, maar op een gegeven moment worden we een beetje regelmoe", legt hij uit.

Het boerenprotest is een initiatief van schapenhouder Bart Kemps. Toen het bericht naar buiten kwam dat D66 de veestapel wil halveren, plaatste hij op zijn Facebook: "Wie gaat er morgen mee naar Den Haag? Genoeg is genoeg!"

​Bekijk hieronder het hele gesprek met Peter:

Drukste ochtendspits ooit

Helemaal vlekkeloos gaat zo'n protest natuurlijk niet. Het grote aantal tractoren heeft gezorgd voor de drukste ochtendspits ooit. "1050 km file door #boerenprotest. Vooral in het midden van het land is het bizar druk", meldt het ANWB via Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omslagfoto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie