Programma

Bijzondere doeleinden

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijzondere doeleinden

Justin Biebers 'Baby' is gebruikt om een beer af te schrikken. En er zijn meer liedjes die voor bijzondere doeleinden worden ingezet...

Radio 2 DJ Alfred zette ze op een rij.

Bieber tegen beer

De Russische Igor was op weg naar zijn kampeerplekje, toen hij een beer tegen het lijf liep. Gelukkig klonk uit zijn telefoon ineens de klanken van Justin Biebers hit 'Baby', want dat schrok de beer flink af. De lichtgewonde Igor had de ringtone te danken aan zijn kleindochter, die het als grapje had ingesteld.

Britney tegen piraten

Veel grote schepen die langs de Somalische kust varen hebben last van piraten. Er wordt dan ook van alles tegen gedaan: zo zit er om de reling prikkeldraad, worden er vuurpijlen afgeschoten en worden de boten van piraten natgespoten door middel van een waterkanon. De Britse marine pleit voor iets wat nog veel effectiever is, namelijk een CD van Britney Spears. De piraten hebben een hekel aan Westerse dingen en vooraal aan Westerse muziek.

Pharell tegen depressie

Pharells 'Happy' is populair op psychiatrische inrichtingen. Het liedje wordt gebruikt tegen angsten, schizofrenie en depressies. Volgens therapeuten kun je je namelijk het best laten inspireren door iemand die wel gelukkig is.

Beluister hierboven het fragment uit Van Steeg tot 1 terug.

Ster advertentie
Ster advertentie