Programma

Dolf Jansen en Marike Jager over de magie van lyrics in Liedjeslust

  1. Nieuwschevron right
  2. Dolf Jansen en Marike Jager over de magie van lyrics in Liedjeslust

Ze schrijft steeds weer mooie liedjes én ze vond de tijd om ondanks code rood en tegenwind langs te komen in de sfeervolle Liedjeslust-studio: Marike Jager.

Dolf Jansen en Marike praten over Fiona Apple en hoe (zelfs) gepest worden prachtige lyrics op kan leveren. De twee hebben het over een magisch liedje en dito hart van Ron Sexsmith. Over in een tuinhuisje - en helemaal in je eigen wereld - zachte liedjes maken. En over liefdevol afscheid nemen (volgens Hothouse Flowers).

Twee mensen, anderhalve meter en heel veel liefde voor teksten en muziek: de podcast met Marike Jager is nu te luisteren en je bent gek als je dat níet doet...

Liedjeslust

Liedjeslust is voortgekomen uit Afslag Thunder Road. "Het is een grote vreugde om met makers, tekstschrijvers en muzikanten over liedjes en lyrics te spreken. Ik verheug mij de komende weken op gasten als Jacqueline Govaert en Mr a balladeer", vertelt Dolf. In Liedjeslust neemt een gast zelf drie liedjes mee en vertelt over de teksten en waarom het zo mooi is. Dolf voegt er ook zelf nog een liedje aan toe.

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie