Programma

Michael Jackson nam Thriller in het donker op voor een spookachtige sfeer

  1. Nieuwschevron right
  2. Michael Jackson nam Thriller in het donker op voor een spookachtige sfeer

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt producer Bruce Swedien je alles over Michael Jacksons legendarische album Thriller!

Verbeeldingskracht

Producer Bruce Swedien vertelt in deze mini-docu over de totstandkoming van het bestverkochte album aller tijden. Daarnaast krijg je een rondleiding langs tal van Thriller-memorabilia die nog aanwezig zijn in de studio waar het album werd opgenomen. De producer vertelt zijn verhaal zo gedetailleerd, dat het lijkt alsof hij het album gisteren pas heeft opgenomen. "​Bij Thriller kon ik al mijn verbeeldingskracht gebruiken", legt Swedien uit. "Alles wat ik aan mogelijkheden zag voor klank en muziek, dat wilde ik aanspreken en daarmee scoren."

Één spot

Op de vraag wat de producer met de titeltrack Thriller wilde bereiken, hoeft hij geen seconde na te denken. "Het moest je de stuipen op het lijf jagen." Die spookachtige sfeer heeft Swedien ook in de studio proberen te creëren, door de volledige ruimte donker te maken en slechts één spot op Michael te richten.

Over lijken

Swedien snuffelt tussen de enorme hoeveelheid platen in zijn ​kast en stuit op de allereerste versie van Thriller. "Hier heb iets heel interessants. Dit is de demoversie van het nummer, waarvan de tekst is geschreven door Rod Temperton. Op dat moment heette de single nog Starlight en dat is later veranderd in Thriller." De producer ademt muziek en straalt dat ook uit. "Als het goede muziek is die me wat doet, dan ga ik over lijken", vertelt Swedien.

Bekijk hieronder de Top 2000 A Gogo docu over Thriller:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Michael Jackson in de NPO Radio 2 Top 2000

Michael Jackson staat 22 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd hoe de nummers zijn gestegen en gedaald in de lijst door de jaren heen? Bekijk hier de statistieken.

​Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie