Programma

Wat we weten over het nieuwe U2-album

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat we weten over het nieuwe U2-album

We weten al dat het komende album van U2 Songs Of Experience gaat heten, maar wat valt er verder over te vertellen? Bono praat je bij.

Het album komt begin 2018 uit

Of eerder. Of later. Eigenlijk had Bono beloofd dat Songs Of Experience dit jaar al uit zou komen, maar nadat Donald Trump in november de Amerikaanse presidentsverkiezingen won, ging U2 terug de studio in om nog eens over de liedjes na te denken. "Ik denk dat de plaat beter is geworden door de langere wachttijd", vindt Bono zelf. "Maar luister niet naar mij, want ik dacht eigenlijk dat 'ie vorig jaar al af zou zijn."

Er komen twaalf nummers op te staan

"Het probleem is dat we vijftien nummers hebben en we willen uitkomen op twaalf", licht Bono toe over het luxeprobleem waar U2 nu mee kampt. "We houden niet van langspelers. De tracklist staat op dit momenten nog niet vast, maar we hebben een aantal duidelijke rot-op-liedjes." Die 'rot-op-liedjes' zijn, het zal je niet verbazen, gericht aan de huidige president van de Verenigde Staten.

De nummers zijn live ingespeeld

Volgens een vriend van Bono klonk het vorige U2-album Songs Of Innocence, dat gratis op je iPhone werd gezet, te gekunsteld. De zanger trok zich die kritiek aan en besloot die nieuwe liedjes live in de studio in te spelen. Lekker rauw. De Britse producer Steve Lilywhite, die ook werkte met Talking Heads, The Rolling Stones, Peter Gabriel en The Killers, zit achter de knoppen. "Niemand kan dat zoals Steve dat kan", aldus Bono.

We hebben al één liedje gehoord

Momenteel reist U2 de wereld over met een tournee om het dertigjarige bestaan van zijn meesterwerk The Joshua Tree te vieren. Er worden niet alleen nummers van dat beroemde album gespeeld, waaronder 'Where The Streets Have No Name' en 'With Or Without You', maar ook andere klassiekers. Daarnaast werd alvast een nieuw liedje ten gehore gebracht, namelijk 'The Little Things That Give You Away'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie