Naar homepage
Programma

Het verhaal achter 'A Different Corner' van George Michael

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'A Different Corner' van George Michael

Op 17 maart 1986 brengt George Michael ‘A Different Corner’ uit. Op de hoes staat dat het nummer is opgedragen aan een herinnering, maar wat is die herinnering precies?

Nummer één, door één persoon

Twee jaar na zijn eerste solo-hit ‘Careless Whisper’ brengt George 'A Different Corner’ uit. Het nummer staat symbool voor het omslagpunt in zijn carrière. Na het uitbrengen van de track duurt het niet meer lang voordat Wham! uit elkaar gaat en George het over een andere boeg gooit. Net zoals ‘Careless Whisper’, wordt ook ‘A Different Corner’ een nummer-1-hit in verschillende Europese landen. In het Verenigd Koninkrijk is dit zelfs de eerste nummer-1-hit door een artiest die de track zelf heeft geschreven, gezongen, gearrangeerd, geproduceerd én ingespeeld.

Geld maakt niet gelukkig

‘Deze plaat is opgedragen aan een herinnering’, staat op de hoes van de maxi-single ‘A Different Corner’. De herinnering aan liefde, op dat moment een moeilijk punt in Michaels leven. Het succes van Wham! brengt namelijk niet alleen roem en rijkdom met zich mee, maar zorgt er ook voor dat niet alles goud is dat blinkt. George vertelt er later over in een interview: “Ik had alles wat ik wilde, dit was de eerste keer dat ik echt verliefd was en het zag ernaar uit dat het niet kon werken door al het andere wat ik al had.”

Het liefdesverdriet waar George dan mee worstelt moet hij kwijt zien te raken. “Ik moest iets schrijven, het moest er allemaal uit en ik deed het in een paar dagen", aldus de zanger. Het is voor Michael de eerste keer dat hij zijn eigen emoties gebruikt voor een liedje. “Het was compleet therapeutisch en ik heb dat gedeelte compleet uit mijn leven verbannen. ‘Careless Whisper’ heeft me nooit zó geraakt. Ik word veel meer meegenomen door ‘A Different Corner’.” Voor hem telt die hit dan ook veel zwaarder dan zijn succesvolle voorganger: "Het is teleurstellend dat je een tekst kunt schrijven die niet eens heel goed is en dat deze zo veel betekent voor mensen. Dat is gewoon heel verwarrend voor een schrijver. ‘A Different Corner’ was veel meer echt", aldus George.

Quote

Het was therapeutisch en ik heb dat gedeelte compleet uit mijn leven verbannen. ‘Careless Whisper’ heeft me nooit zó geraakt.

George Michael

Het oprechte geluid van liefdesverdriet

Na reacties van vrienden, familie en fans concludeert George: “Ik denk dat je kunt zeggen dat ‘A Different Corner’ het oprechte geluid is van een man wiens hart gebroken is. Ik was negentien jaar en de beste kritiek die ik ooit heb gekregen over dat nummer is dat het prachtig, zielig, maar prachtig is.”

Luister hier naar ‘A Different Corner’:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie