Programma

Martyn Ell wint Top 2000 Cover Contest

  1. Nieuwschevron right
  2. Martyn Ell wint Top 2000 Cover Contest

Zanger Martyn Ell uit Groningen heeft de Top 2000 Cover Contest gewonnen. Martyn Ell won de wedstrijd met een cover van het nummer 'In The Dutch Mountains' van de Nederlandse band The Nits. Dit maakte presentator Bert Kranenbarg zojuist bekend in Knooppunt Kranenbarg op Radio 2, live vanuit het Top 2000 Caf

Cover Contest

Martyn Ell versloeg in de finale de band Ape not Mice (met hun cover 'Father & Friend' van Alain Clark) en Pablo A. (met zijn cover van 'Stiekem Gedanst' van Toontje Lager). Hij krijgt met zijn overwinning niet alleen airplay op Radio 2, maar wint ook een opname in de professionele geluidsstudio van topproducer Jochem Fluitsma. Tientallen bands en artiesten zijn de afgelopen weken de uitdaging aangegaan en hebben een cover ingestuurd op de website Ongekendtalent.nl.

Verrassend

Presentator Bert Kranenbarg: “Ik ben opnieuw verrast hoe er gevarieerd kan worden op een bestaand nummer. De Nederlandse Top 2000-hits, die we dit jaar hadden uitgekozen voor de Top 2000 Cover Contest, zijn grondig verbouwd. Alle muziekstijlen kwam ik tegen; van heel verstild tot linedance, van rap tot rock, maar ook Caribische klanken en dialectpop. We hebben creatieve luisteraars!”

Alle ingezonden covers zijn te beluisteren via www.top2000covercontest.nl.

Heb je het gemist? Luister de uitzending HIER terug!

Ster advertentie
Ster advertentie