Programma

NPO in teken van Actiedag Giro555 voor Beiroet

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO in teken van Actiedag Giro555 voor Beiroet

De Nederlandse Publieke Omroep staat vrijdag 14 augustus in verschillende programma’s uitgebreid stil bij de Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Ook op NPO Radio 2 doen we de hele dag verslag.

De Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555, vragen tijdens deze dag steun voor de hulpverlening aan de Libanese bevolking. De NPO volgt de ontwikkelingen in het actiecentrum van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat op radio en tv. NPO bestuursvoorzitter Shula Rijxman: “Libanon is een sleutelland in de levant. Het land is hard geraakt door de enorme explosie in Beiroet. We kunnen nu niet stilzitten. De Nederlandse Publieke Omroep vraagt aandacht voor de slachtoffers en steunt de Landelijke Actiedag van Giro555, in de hoop dat kijkers en luisteraars een donatie willen doen.”

Zelf een donatie doen ten behoeve van Giro555 kan via de donatiepagina. Antwoorden op veelgestelde vragen over Giro555, de actie voor Beiroet, en doneren vind je hier.

RADIOZENDERS NPO IN TEKEN VAN GIRO555

Henkjan Smits doet voor NPO Radio 2, 4 en 5 gedurende de dag live verslag vanuit het actiecentrum. ‘s Avonds volgt Emmely de Wilt voor NPO Radio 2 de ontwikkelingen op de voet. Door de dag heen hebben NPO Radio 2, 4 en 5 in tal van programma’s elk op hun eigen manier aandacht voor de actiedag van Giro555. Ook NPO 3FM en NPO Radio 1 staan de hele dag in het teken van de actie.

De Nationale Actiedag voor Beiroet gaat op vrijdag 14 augustus om 7 uur van start. In Studio 47 in Hilversum wordt een actiecentrum ingericht, dat de gehele dag via een livestream te volgen is. Daarnaast rijdt een Giro555-‘collectebus’ door het land om geld op te halen en actievoerders in beeld te brengen. De Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555, vragen de gehele dag steun voor de hulpverlening aan de bevolking van Beiroet. De actiedag wordt naast de NPO gesteund door RTL, Talpa Network en Facebook.

Volg hier de livestream:

Actiedag met ander karakter

Vanwege de coronamaatregelen zal de actiedag een ander karakter hebben dan voorgaande Actiedagen. Via een livestream wordt rechtstreeks verslag gedaan over het verloop van de actie. In het actiecentrum zullen BN’ers, afgevaardigden van de Libanese gemeenschap, hulpverleners, de Giro555-actievoorzitter en anderen aanwezig zijn. Om 19.00 uur is er op NPO 1 de extra tv-uitzending Op1 Beiroet, gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Charles Groenhuijsen.

Tijdens de actiedag worden er optredens gegeven door Libanese en Nederlandse artiesten. Een klein aantal Bekende Nederlanders bemant het belpanel in het actiecentrum. Ook de tussenstanden en de eindstand worden in het actiecentrum bekendgemaakt. Het actiecentrum is helaas niet toegankelijk voor het publiek.

Meer informatie over de Landelijke Actiedag voor Beiroet van de Samenwerkende Hulporganisaties/Giro555 is te vinden op de website van Giro555.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie