Programma

Wat doen onze dj's de rest van de dag?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat doen onze dj's de rest van de dag?

Het lijkt een ideaal baantje: drie uurtjes radio maken en dan weer naar huis. Maar houdt de werkdag van een dj wel op wanneer de show is afgelopen?

Luisteraar Rob stelt deze vraag aan Bureau Kijk in de Vegte. En wie kan 'm beter beantwoorden dan Jeroen zijn eigen Jan-Willem Roodbeen. Jeroen vraagt hem of hij zijn hele dag eens met hem wil doornemen en dan blijkt dat het werk niet altijd stopt wanneer de uitzending van Jan-Willem Start Op om 09:00 uur is afgelopen.

De dag van een ochtend-dj

De wekker van een ochtend-dj gaat al om vier uur. Vóór de uitzending moet het nieuws namelijk nog gecheckt worden. ''Rond 5 uur ben ik op de redactie. Dan vergaderen we, nemen we de kranten door en gaan we kijken waar we het die ochtend over gaan hebben. Dus als we beginnen met het programma heb ik eigenlijk mijn eerste uur er al opzitten. Na het programma, om negen uur, is het hetzelfde liedje. Dan nemen we het programma even door, wat gaat er goed en wat kan beter. Daarna kijken we naar de rest van de week en naar de dag van morgen", aldus Jan-Willem. ''Dan heb je er toch al bijna een werkdag van 6 uur opzitten", merkt Jeroen op.

Benieuwd hoe de rest van zijn dag eruitziet? Beluister hieronder het fragment:

BUREAU KIJK IN DE VEGTE

Je hoort Bureau Kijk in de Vegte iedere zondagmiddag tussen 12:00 uur en 14:00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie